Hírek

2013.06.19. 16:49

Fogházbüntetésre ítélték a vascsövest

Szombathely - Két év fogházbüntetésre ítélte és két évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta a bíróság azt a férfit, aki egy vascsővel súlyosan bántalmazta nőismerősét, távoli rokonát.

Simon Erzsébet

Emberölés kísérletének bűntettében találta bűnösnek a bíróság H. J.-t, ezért őt két év fogházbüntetésre ítélte. A Szombathelyi Törvényszék dr. Varga Roland vezette büntetőtanácsa a vádlottat a közügyek gyakorlásától is eltiltotta ugyancsak két esztendőre. Az ítélet nem jogerős: a vádlott és a védője a minősítés megváltoztatása - erős felindulásból elkövetett emberölés megállapítása - és a büntetés enyhítése végett fellebbezett.

Emlékeztetőül: a csaknem hetvenéves H. J. tavaly június derekán egy vascsővel úgy megverte Zs.-né H. É.-t, hogy ha a nő nem került volna időben kórházba, akár meg is halhatott volna. A vádlott és a sértett távoli rokonok, ismerősök, köztük évekig szexuális kapcsolat volt az asszony kezdeményezésére. A vádlott gyakorta adott pénzt a sértettnek. Tavaly egy földúton találkoztak, a nő ismét pénzt kért a férfitól, de mert az nem tudott neki adni, közölte vele, hogy feljelenti. Emiatt aztán szóváltásba keveredtek, dulakodtak is, majd H. J. a kocsijából kiemelt vascsővel ütlegelte a nő kezét, lábát, és súlyos csapásokat mért a fejére is. Az asszony az utolsó ütéstől hanyatt esett, mire a vádlott a bántalmazást abbahagyta, s a mozdulatlan sértett állapotát meg sem nézve eltávozott a helyszínről. Amikor a nő magához tért, kivánszorgott a 87-es főútra, ahol egy ismeretlen autós kórházba szállította. Orvosi ellátás nélkül az elszenvedettnél súlyosabb, halált eredményező sérülés bekövetkeztének közvetlen, reális lehetősége is fennállott az orvos szakértő szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!