Hírek

2013.06.10. 14:20

Rettenetesen rossz állapotban van Ják jó néhány útja

Ják - Jákról az utóbbi időben csak jó hírek jelentek meg: folytatódik a templomfelújítás, megújult az iskola, pedig vannak árnyoldalai is az itteni életnek: az utak.

Peltzer Géza

Olvasónk szerint, ahol az Erdélyi József utca becsatlakozik a Szombathelyre vivő útra,  olyan mély kátyú tátong, amely már nem csupán az autókra, hanem a közlekedőkre is veszélyes. Salamon Ferenc - aki ebben az utcában lakik - elmondta, kérte az útépítő munkásokat, hogy tömjék be a mély kátyút, mert veszélyes,  de nem hallgattak rá.

- Szóltam a polgármesteri hivatalban is, ott azt a választ kaptam, hogy majd tesznek bele murvát. Ez már két  éve volt, de azóta nem történt itt semmi.

A községben másutt  is igen rossz állapotban vannak az utak, az itt lakók nemrég virágokat ültettek a kátyúkba, hogy felhívják a problémára a döntéshozók figyelmét. A virágok azóta eltűntek, más azonban nem történt útügyben.

Jáki hírmondó már többször foglalkozott az üggyel, az internetes portál szerkesztője elmondta, hogy aláírást is gyűjtöttek az utak állapota miatt  tiltakozó lakók, ezt átadták a testületnek, de nem történt semmi. Elmondásuk szerint két éve aszfaltot tömtek  a lyukakba, de az aszfaltdarabok kifordultak a kátyúkból, és most az utakon éktelenkednek.

A falu szélén lévő telepen van, akinek autójában a lengéscsillapítója eltörött, kihívta  a rendőrséget, és a polgármestert is, de az ügyet azzal zárták le, hogy öreg az autója, azért ment tönkre. Az is tény,  hogy az itt lakók kocsijában a szokásosnál sokkal gyakrabban kell  állíttatni a kerékösszetartást  ami egyértelműen a rossz utaknak tudható be.

- Tessék megnézni, hogy milyen jó az utak  ott, ahol a polgármester lakik - morognak a lakók, akik szerint kár, hogy a nemrég a településen járt Orbán Viktor miniszterelnököt ezekbe  az utcákba nem vitték el.

- Amikor ezeket az utakat elkészítette az önormányzat, nem számoltunk azzal, hogy később az építkezések miatt óriási forgalmat kell majd elviselniük - tudtuk meg Szemes István polgármestertől. A falu első embere hozzátette: az utak karbantartása az önkormányzat feladata, de a költségvetés rendkívül szűkös. Ennek ellenére hamarosan belül hozzáfognak a murvával történő javításhoz. A teljesen új burkolat akkora költség lenne, hogy nem tudják felvállalni.

A murva semmire sem jó a lakók szerint, s már vannak, akik az fontolgatják, hogy saját érdekükben maguk javíttatják meg azt az utat, ahol laknak.

Címkék#Ják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!