Hírek

2013.06.17. 15:15

Szóbeli érettségi: nem mindegy, hány százalék

Szombathely - Épphogy befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségik, a középszintű szóbeli vizsgák máris folytatódnak. A diákoknak a továbbtanulás szempontjából nem mindegy, hogy a számonkéréseken hány százalékot teljesítenek.

Németh Adél

A szombathelyi Czetter Júlia, a Horváth Boldizsár szakközépiskola diákja informatikából már tavaly letette a középszintű érettségit, míg múlt héten ugyanebből emelt szinten teljesített.

- Azért vizsgáztam informatikából emelt szinten is, mert a   Veszprémi Egyetem biomérnök szakán szeretnék továbbtanulni. Az emelt szintű feladatok amiatt nehezebbek, mert ott nem konkrét témákat, hanem témaköröket adnak meg. A szövegszerkesztési,  adatbázis, táblázatkezelői  feladatokra elméletben és  gyakorlatban egyaránt készültem. A programozás feladatokra tanultam a legtöbbet, bár az algoritmusokat az iskolában alakult munkacsoportokban is átvettük - mondja a diáklány, aki hétfőn a középszintű szóbeli érettségi elmaradt tantárgyaiból vizsgázott.

- Elégedettek lehetünk a diákjaink eddigi eredményeivel - jelenti ki szerény, de büszke mosollyal az arcán  Szilvágyiné Lőrincz Anita igazgatóhelyettes. - Van olyan tanulónk is, aki a továbbtanulási esélyeinek növelés érdekében nem egy, hanem két szabadon választott tantárgyból tett érettségit. Végzőseink  nagyon tudatosan készülnek a továbbtanulásra, ezért nem mindegy számukra, hogy hány százalékot teljesítenek az érettségi vizsgákon. Az iskola jellegéből adódóan továbbtanulásnál sokan választják az informatikai, a gazdasági informatikai, valamint a  közgazdasági szakokat, de minden évben vannak  olyan diákjaink, akik teljesen más területen képzelik el magukat. Mások  jövőre is nálunk maradnak, s egyebek mellett pénzügyi számviteli ügyintéző vagy   gazdasági informatikus szakmát szereznek.  A középszintű szóbeli  vizsgák  amelyek folyamatosak   eredményhirdetését csütörtökön tartjuk.

A Gencsapátiban élő  Bodorkós Tibor hétfőn magyarból, angolból és történelemből szóbelizett, míg a múlt héten emelt szintű informatika érettségit tett.

- Úgy érzem, jól sikerültek a vizsgáim. Az ELTE, vagy a Semmelweis Egyetem sportszervező szakára szeretnék továbbtanulni. Régebben hosszú éveken keresztül táncoltam, most focizom. A sport szeretetét a családomból hozom, s nekem is jólesik mozognom, nemcsak  a számítógép előtt ülnöm - jelenti ki a végzős diák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!