Hírek

2013.06.23. 13:30

Visszautasította Korinna a koronát

Kocsis Korinna (Vas Megye Szépe 2008, Miss Earth Hungary 2009) nagy esélyekkel indult a Magyarország legszebbje címért. A Szépségkirálynő szombati döntőjében azonban lemondott a Miss Intercontinental címről, s a koronát sem vette a kezébe. Döntését előre megfontolva hozta meg.

Bajdó Bettina

Szombat este tizenhat lány mérkőzött meg a legszebbnek járó címért a Szépségkirálynő című műsorban, azonban botrány tört ki, amikor elkezdődött a koronázási ceremónia. A műsorvezetők kihirdették a közönségdíj győztesét, a címet a jákfai származású Kocsis Korinna kapta meg. Már akkor érezhető volt a feszültség, mivel a szalagot átadó Sarka Kata (a versenyt bonyolító kft. ügyvezető igazgatója) nem gratulált a győztesnek. Ezt követően rátértek a Miss Intercontinental cím kihirdetésére. Ezt is Kocsis Korinnának ítélte a zsűri, ám a lány közölte, lemond a címről, s átadja a negyedik legtöbb szavazatot kapott lánynak, név szerint említve Tímár Brigittát. Korinna a harmadik legszebbnek járó koronát a kezébe sem volt hajlandó fogni.

Kocsis Korinna (k) a kifutón (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ahogy véget ért a műsor, Korinna a Facebook-oldalán azonnal közzé tette a döntésére vonatkozó magyarázatot, melyben az áll, hogy ahogy a Miss Intercontinental címről történő lemondásra vonatkozó döntését sem hirtelen és a helyszínen hozta meg, úgy ezeket a sorokat is még a döntő előtt egy nappal írta, annak tudatában, hogy nem ő nyeri a Miss World és Miss Universe Hungary címek egyikét sem. Az okokról a szerződése miatt többet nem árulhatott el.

Annyit írt még, hogy miután a Miss Intercontinental címnél nemzetközileg magasabbra rangsorolt, Miss Earth Hungary címet már 2009-ben elnyerte, legfőbb célja ezzel a lemondással az volt, hogy ne fossza meg egy általa már átélt nagyszerű élménytől azt a szépségkirálynő-jelölt versenytársát, aki a zsűri pontszámai alapján utána következve, a negyedik helyet szerezte meg.

A  Szépségkirálynő producere Hajdú Péter is írt a közösségi oldalára, mert úgy vélte, hogy Korinna készült erre az akcióra, s előre eldöntötte, ha nem lesz első, akkor „botrányt" csinál: nem fogadja el a koronát. Azt akarta, hogy a hírek róla szóljanak, s ne a szépségkirálynőről. Szerinte Korinna nem tiszteli sem versenyzőtársait, sem a zsűrit, neki csak egy dolog számít, az, hogy írjanak róla. Hajdu Péternek már az is világos, nem azért indult, hogy hazánkat büszkén képviselje egy világversenyen.

Kárpáti Rebeka, a Miss Universe Hungary (b) és Rákosi Annamária, a Miss World Hungary cím nyertese (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Magyarország szépe egyébként 2013-ban Rákosi Annamária egyetemi hallgató lett, aki molekuláris biológiát tanul, a Miss Univers Hungary Kárpáti Rebeka, és a Miss Intercontinental címet Tímár Brigitta kapt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!