Hírek

2013.07.16. 17:13

Bizonyítványt kaptak: ősztől a kormányablakokban szolgálnak

Szombathely - Kedd délután a megyeháza dísztermében ünnepélyesen vették át bizonyítványukat azok az ügyintézők, akik ősztől a kormányablakoknál teljesítenek szolgálatot.

Némethy Mária

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében február végén Vas megyében is elkezdődött a kormányablakokban ősztől szolgálatot teljesítő ügyintézők képzése. A sikeresen végzett hallgatók számára kedd délután a megyeháza dísztermében adták át ünnepélyesen a bizonyítványokat.

Ágh Ernőné, a Vas megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a végzetteket. Elmondta, hogy 2010-ben a kormány erőteljesen hozzákezdett a közélet és a gazdaság átalakításához. Ebben kulcsszerep jutott a közigazgatásnak, amelynek átalakítását a Magyary Programban határozták meg. Például 2011 januárjától e szerint működnek a megyei kormányhivatalok, az idén januártól a járások. A szakszerűség, az elhivatott, állampolgárokat szolgáló ügyintézés mellett a vidék megerősítését is szolgálja a kormány átfogó közigazgatási reformja, amely az állampolgárokat szolgálja.

Ágh Ernőné után dr. Kis Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettese szólt a képzésről, majd a megyéből 68 ügyintéző vette át bizonyítványát. Ők a Vas Megyei Kormányhivatalnál, a járási hivatalokban és közös önkormányzatok hivatalaiban dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!