Hírek

2013.07.25. 16:43

Harminc esztendős rossz ágyakat cserélhettek le Körmenden

Körmend - Csütörtök délután ágyak érkeztek a körmendi kórházba egy helyi hulladékgazdálkodási cég osztrák tulajdonosának jóvoltából.

Némethy Mária

Bernhard Maier, a Müllex-Körmend Kft. tulajdonosa néhány éve figyelt fel arra, hogy segítségre szorulnak a Vas megyei kórházak. Több, mint 20 éve tevékenykedik Magyarországon, és szeretné elérni, ha a magyar egészségügy is az ausztriaihoz hasonló modern eszközökkel legyen felszerelve.

Már eddig is több mindent tett a különbség megszüntetéséért. 2011 tavaszán kezdte el adományozó sorozatát, akkor 12 hidraulikus kórházi ágyat szállított Mesteri-Intaházára. Azóta több vasi városba – Celldömölkre, Szentgotthárdra, Szombathelyre – került a jóvoltából kórházi segédeszköz. Ezek Ausztriából, ottani kórházak bezárt osztályairól származnak. Az ottani egészségügyi reform következtében ugyanis több osztályt bezártak, átszerveznek. Az adományok között volt járókeret, tolószék, ágynemű, irodabútor, két dialízis szék, nőgyógyászati vizsgálóasztalok, tolóágy, újszülöttszállító kosarak is.

A sport- és kulturális egyesületeket is rendszeresen támogató osztrák cégtulajdonos csütörtökön a körmendi Batthyány kórháznak adományozott 15 ágyat. Ezek a krónikus belgyógyászati osztályra kerültek, ahol eddig harminc esztendős régi, rossz ágyakon feküdtek a betegek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!