Hírek

2013.07.12. 09:09

Medence csak otthon használható

Szombathely - Az otthoni használatra tervezett gumimedencék használata az óvodákban közegészségügyi kockázatot jelent – áll a tisztiorvosi szolgálat közleményében.

Bajdó Bettina

Az áruházakban vásárolt felfújható, vagy keményfalú medencéknek az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) által kiadott alkalmazási engedéllyel kell rendelkezniük. Ezeket a medencéket általában kizárólag otthoni, családi alkalmazásra engedélyezik, műszaki kialakításuk közcélú felhasználásra alkalmatlan. Az OTH felhívja a figyelmet, hogy a nyári melegben a felfújható, illetve keményfalú medencék használata az óvodákban közegészségügyi kockázatot jelent, ugyanis a nyári melegben, valamint az óvodai létszámból adódóan könnyen alakulhatnak ki fertőzések. Azért is fontos ezt hangsúlyozni, mert egy olyan csoportról van szó, amelyik életkoránál fogva érzékeny a fertőzésekre. Ha a közegészségügyi felügyelők az említett rossz gyakorlattal találkoznak, akkor felhívják a figyelmet a veszélyekre, az intézmény vezetőjét, illetve az óvónőket figyelmeztetik. A nyári melegben is van lehetőség a felfrissülésre. Az óvodákban is ajánlják az akár napi többszöri langyos vízzel történő zuhanyzást, illetve a párakapuk alkalmazását. Fontos, hogy a gyerekek a déli órákban ne tartózkodjanak a tűző napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!