Hírek

2013.07.29. 10:28

Piknik a Hétforrásnál

Kőszeg - Az Írottkő natúrpark és a kőszegi fúvósok tizedszer rendezték meg a Hétforrás pikniket, amelynek 500-600 látogatója volt. A családi programot a helyszín és a jó muzsika teszi vonzóvá.

Némethy Mária

A Hétforrás piknik különleges lehetőség a kirándulóknak. Nemcsak azért, mert különjáratos buszokkal lehet ilyenkor könnyen feljutni a városból a Kőszegi-hegység egyik legkedveltebb kirándulóhelyére, nemcsak azért, mert ilyenkor a családok sokféle programból és jó ízekből  választhatnak  megfelelőt, hanem  mert ilyenkor muzsika szól a fák között. Hol andalító, hol vérpezsdítő dallamok. A megye legkiválóbb fúvószenekara, a kőszegiek varázsolják el  ezeken a piknikeken a közönséget.

Most szombaton is varázslat történt.

A nagy hőség ellenére 500-600 ember ment piknikezni a Hétforráshoz. Köztük voltak az ország más sarkaiból éppen Kőszegre érkezettek, de Komáromból egy 26 fős társaság kizárólag a Hétforrás piknik miatt kirándult Kőszegre. A gyerekek szalamandra kereső játékban vehettek részt, natúrparki totó segítségével természet- és környezetvédelmi ismereteikről adtak számot.

 

A kánikula ellenére 500-600 résztvevő hallgatta a szép muzsikát (Fotó: Ohr Tibor)

 

Kőszeg Város Fúvószenekara kis szünetekkel órákon át játszott, szórakoztatta a nagyérdemű közönséget. Bakos György,  a zenekar elnöke, aki egyben az Írottkő Natúrparkért Egyesület elnöke is, bevezetőjében elmondta: tizedszer rendezik meg a pikniket, amelynek célja a hegységben elhagyatottan álló egykori határőr őrsök hasznosítására felhívni a figyelmet.

Szeretnék, ha a lepukkant helyeken a bakancsos turistáknak éjszakai szállást, pihenőhelyet alakítanának ki.

A helyzet tíz év alatt sajnos nem változott semmit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!