Hírek

2013.07.18. 13:18

Tavaszi és őszi érettségi vizsga

Szombathely - Több mint háromezren tettek érettségi vizsgát 2013. tavaszán. Az Oktatási Hivatal összesítője – és tájékoztató az őszi jelentkezésről.

Tersztyánszky Krisztina

Az Oktatási Hivatal irányításával és a Vas Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya közreműködésével sikeresen befejeződtek a tavaszi érettségi vizsgák. A tanév rendjében meghatározott ütemterv szerint zajló vizsgára Vas megyében 31 érettségiztető telephelyen 3117 érettségizőt rögzítettek, akik 86 érettségi vizsgabizottság előtt adtak számot felkészültségükről. Középszinten 48 vizsgatárgyból 10204 fő, emelt szinten 22 vizsgatárgyból 856 fő vizsgázott. Évek óta emelkedik az emelt szintű vizsgára jelentkezők száma, a legtöbben – 197-en – az angol nyelvet választották, németből 89 diák vizsgázott emelt szinten. Továbbra is sokan választották a biológia (117 fő), a történelem (133 fő), matematika (98 fő), kémia (84 fő) tantárgyakat.

A Vas Megyei Kormányhivatal kijelölte a 2013/14-es tanév őszi érettségi-vizsgahelyszíneit: a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumot, Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégiumot, Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégiumot. Érettségire ősszel ezekben az intézményekben lehet jelentkezni, illetve a Kormányhivatal Oktatási Főosztályán (Szombathely, Hollán E. u. 1.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!