Hírek

2013.07.31. 22:00

Tűzoltóautójuk Anna

Bozsok - Pénteken ünnepeltek az önkéntes tűzoltók. Sikerült végre megvásárolniuk Ausztriából a régóta vágyott új tűzoltóautójukat.

Némethy Mária

Pénteken a 18 órakor kezdődött szentmise után Harangozó Vilmos kőszegi esperesplébános szentelte fel a bozsokiak régóta vágyott, Ausztriában vásárolt tűzoltóautóját. A faluban 55 önkéntes tűzoltó tevékenykedik.

- Nagy öröm ez nekünk, évek óta készültünk már a megvásárlására - mondta el örömmel Banga Attila, a bozsoki önkéntes tűzoltók parancsnoka, aki elárulta azt is: sikerült meglepnie társait mert titokban tartotta, hogy elérkezett a tűzoltóautó megvásárlásának ideje.

- A faluban élők és az itteni ingatlanok tulajdonosai is hozzájárultak a vételárához. Úgy gondolták, biztonságuk érdekében szükség van a faluban egy korszerűbb tűzoltóautóra, de még így sem gyűlt össze rá a teljes összeg. Kölcsönt is fel kellett venni, hogy ki tudjuk fizetni - hallottuk Banga Attilától.

Az összkerék meghajtású, csörlős, háromezer literes víztartállyal bíró, hét tűzoltó szállítására alkalmas autó Stájerországból érkezett Bozsokra.

Harangozó Vilmos szentelte fel a bozsokiak új tűzoltóautóját. Fotó: Tűzoltó egyesület

A faluban Anna napkor búcsút tartanak, így az Anna nevet kapta az önkéntes tűzoltók büszkesége. A pénteki ünnepségen Göncz Szabolcs, a szombathelyi hivatásos tűzoltók parancsnoka mondott köszöntő beszédet, méltatta a minőségi változást. Négyen, köztük osztrákok is elismerést vehettek át. Megtapsolták őket az ünnepségen résztvevő bozsoki, kőszegi, valamint kőszeghegyaljai és szombathelyi tűzoltók, akik pezsgővel koccintottak Anna érkezésének örömére.

A pénteki ünnep után hétfőn már tűzhöz vonultak a bozsoki önkéntesek. Korábban leégett egy 600 négyzetméteres csarnok, benne szénabálák voltak, amelyek hétfőn a nagy szél miatt izzani, füstölni kezdtek. Ehhez riasztották őket. Este fél 8-kor kapták a riasztást, a régi és az új tűzoltóautóval is vonultak.

Anna jól vizsgázott, a tűzzel gyorsan elbánt a 14 tűzoltó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!