Hírek

2013.08.16. 11:57

Bükfürdő nyerte a legkedveltebb fürdőhely címet Vas megyében

Vas megye - Kerestük a legkedveltebb Vas megyei fürdőhelyet. Nyolc településre látogattunk el, ahol megkértük a vendégeket, hogy kérdéseink alapján osztályozzák az adott helyet. Versenyünkön első helyen Bükfürdő végzett, a második Sárvár, a harmadik pedig Szombathely lett.

Bajdó Bettina

A vendégek szavazatai alapján Bükfürdő lett 2013-ban a legkedveltebb fürdőhely. A második Sárvár, a harmadik Szombathely lett. Grafika: Kelemen Attila

Az elmúlt napokban kerestük a megye legkedveltebb fürdőhelyét. Nyolc településre látogattunk el, nyolc fürdőt mutattunk be olvasóinknak. Voltunk Celldömölkön, Szentgotthárdon, Borgátán, Bükfürdőn, Szombathelyen, Vasváron, Sárváron és Mesteriben is. A fürdőben beszélgettünk az üzemeltetővel, a tulajdonossal, s természetesen megkérdeztük a vendégek véleményét is. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyire elégedettek a fürdő szolgáltatásaival, illetve arra is, hogy milyen a kirándulási és a sportolási kínálat. Rákérdeztünk a szórakozási és kulturális lehetőségekre, a helyi éttermek, a kiszolgálás és ellátás minőségére. Számított az értékelésnél a település vendégszeretete, közbiztonsága és tisztasága is. Értékelni egytől ötig terjedő skálán lehetett.

A vendégek szavazatai alapján idén a Legkedveltebb fürdőhely címet az 50 éves Bükfürdő nyerte el. A Büki Gyógyfürdő és Élménycentrum egy 18 hektáros parkban található. Az árnyas fákkal borított parkterületen, fedett, félig fedett és nyitott medencék csábítanak fürdőzésre. A fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 négyzetméteres vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat. A komplexum 2011 nyarán teljesedett ki, elkészült az élményfürdő, a szaunavilág, a Medical Wellness Egység, az étterem. Megvalósult a gyógyító és szórakoztató víz komplexuma. Az általunk megkérdezett vendégek mindezt nagyra értékelték, látszott ez pontozásukon is. Bükfürdő tehát elnyerte 2013-ban a Legkedveltebb fürdőhely címet, mely erkölcsi elismeréssel jár. A márványból készült védnöki táblát hamarosan egy kisebb ünnepségen adjuk majd át.

A szavazáson második helyen a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő lett, amelyet a folyamatos fejlesztés és innováció jellemez. A céljuk az, hogy a visszatérő vendégek számára mindig kínáljanak valami újdonságot. A harmadik helyre Szombathely került. Itt a Tó fürdő és a Termálfürdő szolgáltatásai közül is választhatnak a víz szerelmesei. Mindkét fürdő más-más korosztály céloz meg, így mindenki talál kedvére való kikapcsolódást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!