Hírek

2013.08.09. 22:00

Gigaberuházás Szombathelyen

A tervek szerint több milliárdos gigaberuházás várható Szombathelyen. Ezt dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője mondta a Vas Népének a Haladás stadionnal kapcsolatban.

Vas Népe

Még az idén elkezdődhet a Haladás stadion felújítása. Orbán Viktor kormányfő, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója a klub honlapján vasárnap megjelent interjúban a stadionépítésekről elmondta: a szombathelyi stadiont a Magyar Labdarúgó-Szövetség pénzügyi rendszerén kívül, közvetlenül hozzák rendbe, a látványtervek már elkészültek.

Hozzátette: azt szeretné, ha a kormány ezekről még a nyáron dönteni tudna, s így még idén elkezdődhetnének a munkálatok. A Haladás stadion ügyével kapcsolatban megkerestük dr. Hende Csaba honvédelmi minisztert, Szombathely országgyűlési képviselőjét. Hende Csaba lapunk kérdésére elmondta, hogy a stadion terveit több éves előkészítés előzte meg, és még nyáron dönthet a kormány arról, hogy a szükséges pénzügyi eszközöket Szombathely rendelkezésére bocsátja.

A képviselő hangsúlyozta: sok milliárdos gigaberuházás várható. Emlékeztetett: néhány hónappal ezelőtt a kormány úgy döntött, hogy az érintett Haladás ingatlanok a MÁV tulajdonából Szombathelyhez kerülnek, méghozzá ingyen. - A következő lépés a régi stadion rekonstrukciója, aminek a költségét a kormány biztosítani fogja - tájékoztatott Hende Csaba, emlékeztetve, hogy a korábbi, tizenhárom milliárdos adósság átvállalás mellett most újabb jelentős pénzügyi segítség segíti a megyeszékhely fejlődését.


A következő lépés a régi stadion rekonstrukciója, a költségét a kormány biztosítja majd (Fotó: Horváth Csaba)

A következő lépésben pedig megújulhat az uszoda, valamint a Csónakázótó és környéke is, a rekreációs övezet beruházásáról szintén komoly tárgyalások folynak.

- Tervszererűen haladunk a miniszterelnökkel és a polgármester úrral közösen elhatározott fejlesztések útján - emelte ki a képviselő. Hende Csaba reményét fejezte ki, hogy minél több helyi vállalkozás tud majd részt venni a beruházásban. - Nagyon fontos kérdéseket tárgyalunk a következő hetekben, egyebek között a 11-es Huszár úti laktanya sorsáról, valamint a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központhoz szükséges gépészmérnöki képzés is terítékre kerül, mely a Savaria Egyetemi Központban valósulna meg. Itt is jelentős bejelentések várhatók.

A képviselő örömét fejezte ki, hogy a 86-os út építése is gőzerővel halad, így a megyeszékhely végre még jobban bekapcsolódhat a térség vérkeringésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!