Hírek

2013.08.08. 11:17

Régi-új vezetők az iskolákban

428 iskolaigazgatót nevezett ki a napokban Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár.

Bajdó Bettina

Hoffmann Rózsa 428 köznevelési intézményvezető kinevezéséről döntött. Az érintettek az öt évre szóló kinevezési okmányokat augusztus 21-én a Szépművészeti Múzeumban vehetik át egy ünnepségen. 588 közoktatási intézményben járt le az igazgatói mandátum, ezekre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hirdetett pályázatot.

A második ciklusukra pályázókat, akiket kétharmados többséggel támogatott a tantestületük – ők 65-en vannak –, az államtitkár automatikusan kinevezte. Összesen 638 pályázati anyag érkezett, időközben négyen visszaléptek, 16 esetben hiánypótlást követően augusztus 16-áig hoz döntést, további 190 esetben pedig eredménytelenek voltak a pályázatok.

Vas megyében húsz iskolaigazgatót nevezett most ki Hoffmann Rózsa, köztük két szombathelyi gimnáziumét. Mindkettőben a régi igazgató kapott újabb öt évre megbízást, a Nagy Lajosban Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna, a Kanizsaiban pedig Módos Tibor.

A celldömölki általános iskolában Danka Adél, a körmendi Somogyi Béla iskolában pedig Karakai József az igazgató. A Bői Általános Iskolát Hajós Attila, a Gersekaráti iskolát dr. Dománé Andocsi Valéria Erzsébet vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!