Hírek

2013.09.20. 14:49

A most épülő út a két települést köti össze

Kétvölgy – Sajtótájékoztatót tartottak pénteken a Jobbik képviselői a Kétvölgyet Felsőszölnökkel összekötő, most épülő út ellenzői miatt.

Bajdó Bettina

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke az épülő út mellett elmondta, hogy 2007 végén rakták le az alapkövet, s nagyon lassan jutottak el addig, hogy valami történjen a fás, bokros területen. A képviselő szerint a baloldali kormányzat alatt semmi nem történt, s a kormányváltás óta is sok idő telt el addig, hogy elkezdődtek a tényleges munkálatok. Az országgyűlésben az évek alatt többször is felszólalt az út miatt, s konkrét költségvetési javaslatot is tett. Végre eljutottak addig, hogy elkezdődött a beruházás, sőt néhány hónap múlva át is adhatják az új utat. A tájékoztatóra azért volt szükség az elnök szerint, mert vannak olyan ellenzői az épülő útnak, akik közel állnak egyes baloldali csoportokhoz, s ténykedésükkel a Rábavidéken élők érdekei ellen dolgoznak. Az útra nagy szükség van, hiszen ezentúl lesz közvetlen átjáró Kétvölgy és Felsőszölnök között.

Lábodi Gábor szentgotthárdi Jobbik-elnök hozzátette, hogy a párt kiemelten fontosnak tartja a környezetvédelmet, ezért nem támogatnának olyan beruházást, mely erdőirtással jár együtt. Hangsúlyozta, a beruházás ellenzője egy család, amelynek egyik tagja a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa. Úgy tudja, hogy a családnak Kétvölgyön nyaralója van, éves szinten néhány hónapot töltenek összesen a faluban. 2012-ig nem volt bajuk a beruházással, azóta viszont számtalan ellenérvet soroltak fel a munka akadályozására. Az elnök kiemelte, a településeken élők örülnek az útnak, mely az eddigi 30 kilométeres távot 5,1 kilométerre rövidíti le. Elmondta még, nem történt erdőirtás, egy már meglévő földutat szélesítenek ki. Körülbelül 270-280 köbméter fát termeltek ki, ezeket magyar cégek vásárolták fel. A tűzifát a felsőszölnöki önkormányzat vette meg intézményeik fűtésére, illetve a lakosság igényeinek kielégítésére, a tuskók aprítás után magyar erőművekbe kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!