Hírek

2013.09.29. 13:49

Játszótéravató és Szent Mihály napi búcsú Bucsuban

Bucsu - Közel 3 millió forintból épült új játszótér Bucsuban, amelyet vasárnap adtak át hivatalosan a Szent Mihály napi búcsún.

Farkas Eszter

Ünnepi, Szent Mihály napi szentmisével vette kezdetét a búcsú Bucsuban. Ezt követően átadták a falu új játszóterét. A játszótér 2.853.000 forintba került, melyből 2.424.000 forint volt az elnyert összeg és 429.000 forint értékben járult hozzá Bucsu önkormányzata. A játszótér kialakítása a helyi adottságokra épült, s fontos szempont volt a természetbarát anyagok felhasználása. A játszótér így homogén módon illeszkedik a meglévő látványba és hozzájárul az élettér szépüléséhez.

– A játszótér közösségi térként is funkcionál, közösséget épít, erősíti a gyermekek egymás- és a generációk közötti társas kapcsolatokat – mondta Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője egy hete történt balesete miatt nem tudott részt venni az ünnepségen, ám levelében köszöntötte a falu lakóit. A játszótér az a helyszín, ahol a szülők és a gyerekek gondolnak a jövőre – idézte a miniszter szavait Horváth Tímea polgármester.

A játszóteret dr. Perger Gyula plébános szentelte fel. Ezt követően a Buccsi Rezedák és Bóbiták ropta a táncot, majd pedig a Békaszeri Vadvirágok Énekkar adott műsort a kultúrházban.

A búcsú mellett a község csatlakozott az Itthon vagy- Magyarország, szeretlek! elnevezésű programhoz. Este fél tízkor az ország több mint 1300 településén egy időben lobbant fel Szent Mihály tüze – összetartozásunk szimbólumaként, Bucsuban a kultúrház udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!