Hírek

2013.09.25. 13:25

Lepkék, sáskák, óriás bogarak

Szombathely - Csodálatosan szép, exkluzív tárlatot mondhat magáénak szerdától a Neumann János Általános Iskola, ahol Kiss Szilárd gyűjtő állított ki egy válogatást lepketöbbségű rovargyűjteményéből.

Merklin Tímea

A kiállítást időpontegyeztetéssel más iskolák tanulói is megnézhetik pedagóguskísérettel, október 11-éig hétköznap 8-tól 17 óráig. Elkérhetik a kiállításnak otthont adó klub kulcsát a gyerekeikre várakozó szülők is.

A Neumann ökoiskola, a hátsó udvaron „Csoda-kert" névre hallgató oktató parkkal. Jól illik az intézmény profiljába az újonnan idekerült testnevelő tanár, Kiss Szilárd hobbitevékenysége, illetve az elmúlt három évtized alatt megszerzett tapasztalatai, tudása, amelyet kamatoztatva a rovarász klubot indít a Neumann iskolában alsós és felsős gyerekeknek is.

– Hétéves korom óta gyűjtök a családom támogatásával. A toleráns háttér nagyon kell, mert sem anyuka, sem feleség nem szokta szeretni, ha mondjuk a hernyók kimásznak a dobozukból, és masíroznak a függönyön felfelé – nevettette meg a diákokat Kiss Szilárd a megnyitón, ahol köszönetet mondott a 8.b osztálynak a kiállítás létrehozásában.

Csapó Erzsébet igazgatónőtől megtudtuk, hogy a sokszor problémás 8.b ebben a munkában maximálisan összefogott, lelkesen dolgoztak együtt a tanár úrral, aki máris nagy hatással van a gyerekekre.

– A rovarászklub heti egy alkalommal másfél órában lesz. Létrehozunk egy botsáskatenyészetet az iskolai akvárium mellett, bevezetem őket a preparátori munkába. Szervezek múzeumlátogatásokat, bepillantunk a nemzeti park és a tájvédelmi körzet munkájába. Szeretnénk felszámolni a Váti Natura 2000 területén lévő illegális szemétlerakó helyeket. Mi összegyűjtjük a szemetet, a nemzeti parknak csak az elszállítást kell megoldani – számolt be Kiss Szilárd a terveikről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!