Hírek

2013.09.09. 11:12

Országos összesítésben nyolcadik helyen a celldömölki kórház

„Az Év Szülészete 2013” szavazáson a Kazincbarcikai Kórház szülészeti osztályát tartották a legjobbnak. A celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórház a nyolcadik lett az országos rangsorban.

Bajdó Bettina

A három évvel ezelőtt alapított „Az Év Szülészete” díj odaítéléséről maguk a kismamák dönthettek, akik közel három hónapon át tartó internetes szavazáson értékelhették az összes állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő szülészetet, idén 56 intézményt. Az internetes oldalon három kategóriában – szülőszobai ellátás, gyermekágyi- és újszülött-ellátás, valamint felszereltség és környezet – közel 2500 szavazat érkezett a május 27-től augusztus közepéig tartó voksolási időszakban.

Másodszor érdemelte ki „Az Év Szülészete” címet a Debreceni Egyetem Kazincbarcikai Kórháza. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézményt minden kategóriában magas pontszámmal illették az édesanyák, sőt idén ezt kórházat tartották a felszereltség és környezet legjobbjának. A szavazatok alapján a celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórház a nyolcadik, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház a 32. helyre került.

A szavazás egyik tanulsága az volt, hogy a kisebb vidéki kórházakhoz erősebben kötődnek a családok, míg a megyeszékhelyen vagy a fővárosban működő intézményekkel szemben kritikusabbak az ott élők. Vas megye az ötödik helyet szerezte meg az országos rangsorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!