Hírek

2013.10.25. 20:29

Egymásra talált a fotós és a divattervező

Szombathely - Az egyik országos hírű divatboltnak készített fotókat Zergi Bori szombathelyi fotográfus és tervezett ruhát Szigeti Vanda.

Farkas Eszter

Három éve ismeri egymást Zergi Borbála és Szigeti Vanda. A másfél éve együtt dolgozó fotográfus és divattervező túl van már pár közös projekten, most azonban nagy fába vágták a fejszéjüket a szombathelyi lányok. Az egyik országos hírű divatboltnak készítettek fotókat.

 

Zergi Borit talán nem kell senkinek sem bemutatni, zsenge kora ellenére meglepően színes és különleges képeket gyárt. Művészi alkotásaiban az önportré játssza a központi szerepet. Képeivel sajátos stílust teremtett.

Szigeti Vanda pályája a szombathelyi művészeti középiskolából indult. Már ott tudta, textiles lesz. 2000-ben érettségizett, majd felvételizett az Iparművészeti Egyetemre. Az első próbálkozás nem sikerült, így egy év kimaradt, de nem adta fel, egyetem helyett Budapesten textiles előkészítőre járt és rajzolni tanult. Másodszorra felvették. Azóta egyedi megrendelésre saját tervezésű ruhákat készít, saját márkajelzéssel.

Vanda és Bori mindig helyi arcokkal dolgoznak. Értik ezt úgy, hogy nem csak a modell Szombathely és környéki, de a stáb többi tagját is így választják meg. A fodrász ezúttal Kondor Martin volt, a sminkes Gardi Rita, s kivételesen egy tetoválóművészt is segítségül hívtak Franken Vivien személyében, aki hamis tetoválást rajzolt a modellre.

A helyszín is nagyon fontos a lányoknál. Itt is helyiesítettek. Szombathelyen a Király utcában és a Malom utcában zajlott a fotózás. Bori saját bevallása szerint inkább apró részleteket keresett: kapukat, kicsempézett falakat. A lányok szeretik az egyedi helyszíneket, mindig próbálnak újítani, s elrugaszkodni a sablonos dolgoktól.

- Egy - egy fotózás előtt napokig, hetekig ötletelünk. A modelleket általában úgy választjuk ki, hogy ha meglátunk például az utcán egy érdekes arcot, elhívjuk a következő fotózásunkra - mondja Bori.

A mostani fotózás is egyébként egész napos volt, s a teljes divatanyagot interneten lehet majd látni, valamint a divatbolt szombathelyi üzletében , de lesz nyomtatott változata is.

Ami a jövőbeni terveket illeti, a lányok szeretnének egy közös kiállítást, amelyen nemcsak képek lennének kiállítva, hanem a fotózásokhoz tervezett ruhák és kellékek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!