Hírek

2013.10.02. 09:36

Sok a kültéri allergén gomba

Szombathely – A 39. hét első felében az előző hétvégéhez hasonlóan alacsony volt a pollenterhelés, a hét közepétől pedig még tovább csökkent.

Bajdó Bettina

Továbbra is a parlagfű pollenszemeit regisztrálták legnagyobb számban, pollenszórása azonban tovább csökkent az eddig beérkezett adatok alapján virágporának koncentrációja a nagyon magas szintet sehol sem érte el - olvasható az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Osztályának a jelentésében. Bár több városban egy-egy napon még mértek magas szintet, de ettől eltekintve jellemzően közepes, vagy már csak alacsony koncentrációban regisztrálták.

Tüneteket okozó közepes szintet mértek csütörtökön Miskolcon az üröm virágporából. Jelen volt még a csapdákban alacsony koncentrációban a csalán-, a pázsitfűfélék, a fészkesvirágzatúak, a libatopfélék, az útifű, a kender és a lórom pollenje. A kültéri allergén gombák mennyisége sok helyen, például Szombathelyen is magas szintet ért el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!