Hírek

2013.10.26. 10:14

Staféta Bodonczi Lászlóval

Ott élőként hogyan értékeli az Őrségi Nemzeti Park természeti állapotát, a hivatásos természetvédők tevékenységét? – kérdezte Gyöngyössy Péter Bodonczi László erdőmérnöktől, botanikustól.

A nemzeti park állapota vegyes, pusztulás és javulás is van. A védetté nyilvánítás óta többszáz hektár gyepet szántottak fel, ültettek be engedély nélkül karácsonyfatelepnek, amit többször szó nélkül hagytak az illetékesek. A Vendvidék igen értékes területei máig kevesebb figyelmet kapnak, mint amit érdemelnének.

Bodonczi László

 

Az élővilágvédelem-területgazdálkodás-turizmus közül az élővilágvédelemnek kéne irányítani a másik kettőt, ez ma nem mindig van így. A turizmus mutatta a legnagyobb fejlődést, a jövőben az élővilág-világvédelmet kéne erősíteni. Az özönnövények -nemcsak a parlagfű – terjedése egyre aggasztóbb. Dr. Somogyi József szülész-nőgyógyász főorvostól kérdezem: Miként alakul a gyermekvállalási kedv a Vas megyei nők körében?

A staféta következő vendége: dr. Somogyi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!