Hírek

2013.10.09. 15:10

Gagyi István újabb négy évre

Vas megye - Választást tartottak az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezeténél: Gagyi István korábbi elnök újabb négy évre kapott bizalmat.

Nagy Ildikó

A sportvadászokat továbbra is Doncsecz Gábor, a hivatásos vadászokat pedig Pukánszki Zoltán képviseli alelnökként. A kamara titkára Kenesei István maradt, Kontó Sándor és Vörös Imre pedig vezetőségi tagok lettek.

Gagyi István maradt az elnök. Fotó: VN-arvhív

A felügyelő bizottság elnökének ismét Östör Vilmost választották, Bakó Csaba és Majthényi László tagként segítik munkáját. Az etikai bizottság tevékenységét is a korábbi elnök, dr. Orbán Péter irányítja, a bizottság tagjai: Balogh Ferenc, Dezső Vilmos, Kovács Tibor, Raposa Gábor. A vadgazdálkodási bizottság elnöke Nagy László maradt, a tagok: Komáromi Dezső, Rogán Tibor, Szalai Csaba, Varga Tibor.

Országos küldöttnek delegálták Piri Norbert és Pukánszki Zoltán hivatásos vadászokat, a sportvadászok közül pedig Gagyi Istvánt, Kenesei Istvánt, dr. Orbán Pétert, Komáromi Dezsőt, Nagy Lászlót, Viniczay Tibort és Vörös Imrét választották küldöttnek.

– Az elmúlt négy év munkáját kívánjuk folytatni. Változatlanul fő célunk a vadászat megítélésének, elfogadottságának javítása. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy a megye közvéleményét folyamatosan tájékoztassuk a vadászattal kapcsolatos eseményekről, eredményekről, problémákról. Nemrégiben elkezdtünk egy programot, amelynek során felkeressük a megye oktatási központjait, óvodákat, általános iskolákat, és beszélünk a vadászatról, annak fontosságáról, szükségességéről – mondja Gagyi István elnök, aki vadásztársaival együtt hiszi és vallja, hogy sok-sok ismeretterjesztő programmal elérik az országosan kitűzött célt: a magyar vadász és a vadászat tekintélyének helyreállítását, elismerését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!