Hírek

2013.11.07. 17:35

Jobbikos sógorbúcsúztató volt

Pinkamindszent - Csütörtök délután a Jobbik két országgyűlési képviselője a határátkelőnél sajtótájékoztatót, társaik demonstrációt tartottak.

Némethy Mária

„A magyar föld átjátszása idegeneknek hazaárulás", „A mi földünk a mi hazánk", „Sógorbúcsúztató". Csütörtökön ilyen feliratú transzparensekkel, félpályás útlezárással tiltakoztak jobbikosok a pinkamindszenti határátkelőnél a külföldiek földszerzése ellen.

Balra Bana Tibor, mellette Magyar Zoltán a demonstráción. Fotó: Szendi Péter

A párt két országgyűlési képviselője, Bana Tibor és Magyar Zoltán elmondták a sajtó képviselőinek: a kormány korábbi ígéretei ellenére nem hajlandó a külföldiek földszerzésének gátat szabni. Olyan földtörvényt szavaztak meg, ami 2014 májusát követően több mint 500 millió ember számára teszi lehetővé a magyar föld felvásárlását, ezzel hazánk utolsó jelentős nemzeti vagyonát, az anyaföldet játssza át idegenek számára. Az Anyaföldvédelmi Kerekasztal és a Jobbik Magyarországért Mozgalom határozott álláspontja, hogy a föld csak a helyi közösségeké lehet.

Bana Tibor elmondta még, hogy pártja parlamenten kívüli eszközökkel próbálja a földtörvény megváltoztatására bírni a kormányzati erőket, mert törvényjavaslataikat nem tárgyalják.

Magyar Zoltán Győr-Moson, Vas és Somogy megyéket nevezte erősen fertőzötteknek. Az Őrség földjének szerintük 80-90 százaléka osztrák kézen van, ám a kormány sem az alaptörvényben, sem a földtörvényben nem védte meg a magyar földet. A bolgárok példáját kellene követni a termőföld védelmére. A Jobbik szerint hazánk uniós csatlakozási szerződését is felül kellene vizsgálni, s ha nem sikerül a földet megvédeni, szakítani kell az EU-val.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!