Hírek

2013.11.27. 18:00

Makettek a szakképző iskoláról

Szombathely - A Hefele Menyhért szakképző iskola nagyon sikeres makettépítő versenyére az idén is túljelentkezés volt az általános iskolák részéről.

Némethy Mária

A megye minden részéből, a szombathelyieken kívül például Püspökmolnáriból, Vátról, Bőről, Szelestéről, Körmendről is érkeztek hetedik, nyolcadik osztályos diákok tanáraikkal együtt a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző iskola idei makettépítő versenyére.

Miért olyan népszerű ez a verseny?

-A technika órák száma lecsökkent, a diákok az elkészített makettekhez minden anyagot megkapnak, haza is vihetik az elkészült alkotásukat, ráadásul értékes jutalmakat kapnak a legjobbak - összegzi az egyik hefelés főszervező, Bozzayné Giczy Eszter a verseny népszersűségének okait. Az idén is előre jelezték: csak az első tizenhárom jelentkező iskolát tudják fogadni. Lettek volna még többen is, voltak akik lecsúsztak az idei versenyről.

Szőlősi Vanessza, Németh Erik és Fülöp Fanni Szelestéről érkeztek (Fotó: Makrai Tamás)

Az idén a Hefele iskola épületét kellett makettként felépíteniük a diákoknak a faipari tanműhely nagytermében. A több mint százéves saroképület történetében is tükröződik a történelem, hiszen a háború alatt kadétok is lakták, később átmenetileg berendeztek benne hadikórházat is. Az iskolával való ismerkedésre, a technikai oktatás népszerűsítésére is jó alkalom volt a makettépítő verseny, amelyhez rendezvényként CNC bemutató is kapcsolódott a faipari tanműhelyben, s az általános iskolások jártak az építőipari tanműhelyben is.

Az elkészült maketteket zsűri értékelte, a legjobbakat az iskola szponzorai révén értékes jutalmakban részesítették. Szép makettjükkel elsők lettek a szentpéterfai általános iskolások, második helyen végzett a püspökmolnári iskola csapata, harmadikak lettek a szombathelyi Bercsényi iskola diákjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!