Hírek

2013.11.17. 11:50

Tudós előadók az egyetemen

Jeles tudósok dolgoznak a SEK Természettudományi Karán, részt vesznek a környezettudományi doktori képzésben is.

Némethy Mária

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Természettudományi Kara Gyurácz József dékán elnökletével rendezte meg a kar tudomány ünnepi konferenciáját. Ezen a kar nemzetközileg elismert, országos szervezetek munkáját is irányító tanárai tartottak előadást. Veress Márton, az Magyar Tudományos Akadémia Természetföldrajzi Tudományos Bizottságának elnöke a karsztformák új osztályozási rendszerét ismertette.

Hably Lilla, a Magyar Természettudományi Múzeum Növénytárának igazgatója a Kárpát-medence flórájának földtörténeti változásában a földkéreg mozgásának szerepét hangsúlyozta. Puskás János a Magyar Szélenergia Társaság elnökségi tagja tanítványával, Kovács Erik Eötvös-ösztöndíjas hallgatóval kutatásaik során kimutatta a klímaváltozás módosító hatását a Kerka és a Mura vidékének szőlőtermesztésére.


Prof. dr. Kolláth Zoltán a csillagok hangjairól tartott előadást Fotó: Mitve Zoltán

Szinetár Csaba, a Magyar Biológiai Társaság Állattani Szakosztályának alelnöke és munkatársai az utóbbi években Magyarországon megtelepedett, a hazai fauna új pókfajait mutatták be. Kolláth Zoltán a Magyar Csillagászati Egyesület elnöke a csillagok rezgései által keltett, amerikai munkatársával közösen felfedezett hangokról tartott előadást, melyekből már zeneművet is komponáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!