Hírek

2013.11.20. 17:20

Véget ért az emlékév

Szombathely - Az Éhen Gyula emlékév záróprogramját szerdán tartották. Volt iskolai vetélkedő, koszorúzás és színi előadás.

Farkas Eszter

Éhen Gyula, Szombathely legendás hírű polgármestere, 160 esztendővel ezelőtt született 1853. november 22-én.

- Az egykori polgármester születésének évfordulója alkalmából egy csaknem teljes évet átfogó programsorozat indult - mondta Kozma Gábor, az Éhen Gyula Kör elnöke. A programsorozat rendezvényeit Szombathely önkormányzatának kulturális bizottsága egymillió forinttal támogatta. Az Éhen Gyula Körnek a programok kidolgozását és megvalósulását köszönhetjük, ebben partnere a Vas megyei Levéltár volt, a pénzügytechnikai lebonyolítást a Vas megyei TIT vállalta. A záróprogramokat szerdán tartották, amely iskolai vetélkedővel kezdődött. Ezt követően megkoszorúzták az egykori polgármester szobrát, majd mindenki a Nyitra Utcai Általános Iskolába vonult a szakadó eső elől, hogy tovább ünnepeljen.


Lazáry Viktor, Kozma Gábor és Rettegi Attila az ünnepségen (Fotó: Ohr Tibor)



A programon részt vett dr. Puskás Tivadar polgármester és Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Szabó Gábor korábbi polgármester is. Puskás Tivadar hangsúlyozta: Éhen Gyula példája azt bizonyítja, hogy dolgozni kell, és meglesz az eredménye. Kovács Jenő, a megyeháza főtanácsosa adta át Tilcsik Györgynek, a Vas Megyei Levéltár igazgatójának az Éhen Gyula Kör iratanyagát, amely 1988-tól tartalmaz levelezéseket, fotókat. A rendezvény az iskola diákjainak színielőadásával zárult.

Az eseményen ott volt Éhen Gyula dédunokája, Simon Pál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!