Hírek

2013.12.15. 14:15

Rajzok a Mikulásnak

Csepreg - Kilencedik alkalommal rendezte meg a „Mikulás a főtéren” című programját a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület és a Területi Gondozási Központ.

Tersztyánszky Krisztina

A Mikulás ebben az évben is a Területi Gondozási Központban kezdte túráját, ahol jókedvével és apró ajándékaival sikerült mosolyt csalnia az idősotthon lakóinak arcára is. Ezt követően a főtérre ballagott, ahol a gyerekek a szokásosnál is nagyobb izgalommal várták, hiszen az idén nemcsak az ajándékokat, hanem a rajzpályázat eredményhirdetését is várták. A „Mit kérek a Mikulástól?" pályázaton megmutathatták, hogy milyen ajándékokra vágynak. Több mint száz ötletes és ügyes rajz közül kellett választania a zsűrinek. Az első helyezett végül Majoros Mirella Jusztina 3.b osztályos tanuló, a második Keresztes Gergő 4.a. osztályos tanuló, a harmadik pedig a hat éves Török Rómeó, Katica csoportos óvodás lett. Mindhármukat értékes ajándékokkal jutalmazta az egyesület.

A Mikulást az idén is sok gyerek és felnőtt várta a város főterén. Fotó: Varga Krisztina

Sok gyermek készült előre megtanult verssel, mondókával és énekkel, hogy megörvendeztesse a Mikulást, aki cserébe puttonyából apró ajándékokat osztott szét. A hideg estén a gyermekeket és családtagjaikat hangulatos zene, forró tea és forralt bor melegítette fel. A résztvevők a sütemények megvásárlásával az Idős lakókért Alapítványt támogatták.

A nagyszakállú főtéri programja után a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat által gondosan összeállított lista alapján közel száz gyermeket látogatott és ajándékozott meg otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!