Hírek

2014.01.04. 17:17

Esküvő kiállítás ötödször

Szombathely - Ötödik alkalommal rendezték meg a hétvégén az esküvő kiállítást a Képtárban, amelyen 45 kiállító mutatta be portékáit és szolgáltatásait.

Farkas Eszter

45 kiállító költözött be két napra a Szombathelyi Képtárba. Az esküvői kiállításon fotósok, menyasszonyi ruhaszalonok, esküvői helyszínek, cukrászatok, dekorációs tanácsadók, szépségszalonok, ékszerüzletek, virágárusok és utazási irodák képviseltették magukat.

Tömböly Tímea az esküvő kiállítás egyik szervezője lapunknak elmondta:  már ötödik éve szervezik meg a szolgáltatókat felvonultató kiállítást. A legnagyobb érdeklődést a tavalyi évben tapasztalták, de idén is sokan jöttek már eddig is, hogy informálódjanak a nagy nappal kapcsolatban.

A rendezvényen szombaton délután három órakor ünnepélyes díjátadót is tartottak. A „Mennyei-földi harmóniák egykor és ma” című összművészeti programsorozat keretében, a Szombathelyi Képtár és a veszprémi Szaléziánum, valamint a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság közös rajzpályázatot hirdetett Veszprém és Szombathely városának 5-12. évfolyamosai számára, Herceg Esterházy Pál, Magyarország egykori nádora halálának 300. évfordulója alkalmából. A pályázati kiírás témája, Herceg Esterházy Pál művészeti munkásságára kívánta felhívni az ifjúság figyelmét, az életpályát kísérő helyszínekből és tárgyakból kiinduló, kortárs alkotásokat bemutató, veszprémi és szombathelyi programsorozatba illeszkedve.


Sulyok Enikő modell menyasszonyi ruhában – a testékszert is keresik az arák (Fotó: Szendi Péter)



A szervezők, a hagyományőrzés és újrafogalmazás jegyében szerették volna megszólítani a pályázókat, egy korabeli, Esterházy tárgy kapcsán. Ez a gondolatébresztő műtárgy, a herceg hitvesének, Thököly Évának az esküvői ruhája, amely egyben a pályázati feladat tárgya. A gyerekeknek olyan báli ruhát kellett tervezniük, amelyet Thököly Éva barokk stílusú menyasszonyi ruhája ihletett, különös tekintettel az egykori ruhát díszítő barokk formakincs mai értelmezésével, felhasználásával. A pályamunkákból rendezett vándorkiállítás elsőként a veszprémi Szaléziánumban mutatták be, most pedig Szombathelyre érkezett a tárlat  a 2014-es esküvői kiállítás kísérő rendezvényeként.

Az esküvőkiállítás vasárnapig várja az érdeklődő párokat. Ezen a napon egy érdekes kísérőprogram is lesz a Képtárba. Egy budapesti stylist ad stílustanácsokat az önként jelentkező ara jelölteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!