2014.02.16. 14:00
Hogy készül a hurka?
Vasszécseny - A disznóvágás és feldolgozás hagyományait elevenítette fel szombaton a helyi hagyományőrző klub.
Vidám hangulatban telt a nap, közben töltötték, főzték a hurkát
A mai fiatalok szinte semmi nem tudnak már arról, hogyan zajlottak régen a disznóölések, hogyan készül a hurka, a kolbász, mit fogyasztottak az emberek a disznótoron. A régi hagyományok őrzésére klub alakult a községben több, mint tucatnyi taggal. Tél végén a disznóölés és feldolgozás hagyományát, helyi specialitásait elevenítik fel már évek óta. A sertést felajánlásból kapták, a mezőőri házban pedig töltötték, főzték a hurkát egész nap, közben kondérban főzték a disznótoros káposztát, amelyre mindenkit meghívtak a községből.
A hagyományőrző klub húsvétkor, szüretkor is akcióba lép, felelevenítve a régi falusi szokásokat.