Hírek

2014.02.16. 11:40

Kereskedelmi szálláshelyek: régiónk alulteljesített

Decemberben 4,6 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma.

Kelemen Attila

2013. decemberben a belföldivendég-éjszakák száma (8,9 százalékkal) emelkedett, míg a külföldivendég-éjszakák száma enyhén nőtt (0,6 százalékkal) a bázisszinthez viszonyítva. A szálláshelyek folyó áron számolt bruttó árbevétele 8,8 százalékkal nőtt. Decemberben a külföldi vendégek 647 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma enyhén (0,5, illetve 0,6 százalékkal) nőtt 2012 azonos időszakához képest. A jelentősebb küldő országokból érkezők vendégforgalma változóan alakult. Míg a Németországból, az Ausztriából és az Egyesült Királyságból érkezők forgalma csökkent (3,7; 3,9 és 10 százalék), addig az olasz, az orosz és a cseh vendégek által eltöltött éjszakák száma emelkedett (2,4; 20 és 9,8 százalék).

Decemberben a belföldi vendégek 658 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 6,6, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 8,9 százalékkal bővült az egy évvel ezelőttihez hasonlítva. A belföldivendég-forgalom a nyugat-dunántúli turisztikai régió kivételével az összes régióban nőtt. A kereskedelmi szálláshelyek belföldivendég-forgalmának 80 százalékát fogadó szállodáiban a vendégéjszakák számában 7,7 százalékos növekedés mutatkozott az előző év decemberéhez képest.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!