Hírek

2014.02.17. 12:27

Szájer Istvánné lett 2014 január hónap tanára Vas megyében

Olvasóink szavazataikkal január hónapban is megválasztották a hónap tanárát.

Szájer Istvánné az olvasói szavazatok 27,76 százalékát szerezte meg. Január hónap tanára 1980-ban, pontosan 34 évvel ezelőtt kezdett el tanítani a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskolában.

– Ebben az iskolában tanultam, s a tanítói pályámat is itt kezdtem – mondta el Szájer Istvánné, aki elárulta azt is, hogy a tanítás mellett polgármesterként is tevékenykedik Kemestaródfán.

– 1980-tól egy kulturális egyesület vezetője is voltam a polgármesterségemig. 2008-ban ezért a munkáért a Vas Megyei Közgyűlés ki is tüntetett. Hasonlóan meghatónak érzem azt, hogy a Vas Népe szavazásán ilyen szép eredményt értem el. Persze nagyon meglepődtem, hogy nyertem, el sem akartam hinni, amikor szóltak, hogy meg van a végeredmény és január hónap tanára én vagyok. Nagyon jólesett, rengeteg volt tanítványom gratulált. Számomra ez egy nagyon jó visszaigazolás arra, hogy jó úton járok – mesélte meghatódva a hónap tanára.

– Azt gondolom, hogy az első osztályos tanítónéni mindig megmarad a gyerekekben, talán ezért is kaphattam ennyi szavazatot. Következetes tanárnak tartom magam, aki a képességeikhez mérten igyekszik a legjobbat kihozni a gyerekekből. Az elmúlt 34 évben azt gondolom, hogy voltak szép eredményeink néhány tanítványommal együtt. Országos mesemondóversenyen is vett részt diákom, magyar illetve matematika versenyeken is szerepelnek a növendékeim – tette hozzá Szájer Istvánné.

– Úgy érzem, ha visszagondolok az életemre, nem tudnám magam elképzelni más foglalkozással. Szeretem azt, amit csinálok – zárta a beszélgetést a hónap tanára.

Januárban a „Hónap tanára" szavazáson a második legtöbb voksot gyűjtött pedagógus Föőr-Tóth Barbara lett 14,59 százalékkal. Ő a szombathelyi  NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban tanít.

A harmadik helyet Ecker Éva szerezte meg, szintén Szombathelyről. Ecker Éva a szavazatok 9,96 százalékát gyűjtötte be, a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban oktat.

2014 február hónap tanárát 2014. március 3-án 9 órától március 10-én 9 óráig lehet majd ajánlani, és a javasolt tanárokra 2014. március 17-én reggel 9 óráig lehet majd szavazni.

Nagyon köszönjük Olvasóinknak, hogy hónapról-hónapra jelentős mennyiségű oktatót jelölnek és a sok szavazat segítségével még komolyabb rangot adnak felhívásunknak.

A hónap tanárai közül 2014-ben megválasztjuk az év tanárát, aki párjával egy wellness hétvégén vehet majd részt a nyári szünetben.

A hónap tanárai Vas megyében:

2013 szeptember hónap tanára: Dénes András László

2013 október hónap tanára: Szinetárné Márkus Teréz

2013 november hónap tanára: Kovács Kata

2013 december hónap tanára: Dr. Bíroné Németh Paula

2014 január hónap tanára: Szájer Istvánné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!