Hírek

2014.02.12. 12:05

Már folynak az egyeztetések egy új skate park építéséről

Szombathely - Az oladi sportligetben épülhet fel az új skate park. Többek között ezzel kapcsolatban is volt egyeztetés múlt héten a sportágak képviselői és a város között.

Farkas Eszter

Már a tavalyi évben felmerült az az igény, hogy épüljön egy skate park, amely a guruló sport (gördeszka, görkorcsolya, roller, bmx) kedvelőit szolgálja ki.

- Az egyeztetésen részt vettek a sportágak képviselői, valamint Lipkei Tamás mérnök is. A város egy átfogó koncepciót szeretne a Csónakázó tavat és környékét érintő fejlesztésekre, ezért is tartom fontosnak, hogy a tervezésnél részt vegyenek az érintettek, s együtt ötleteljünk - mondta el lapunknak Lazáry Viktor Szombathely alpolgármestere, aki azt is hozzátette: az ötletek alapján készül egy megvalósítási terv. Ebből kiderül többek között az is, hogy az új ötletek tükrében, hogy alakulnak majd a park építési költségei illetve, milyen fenntartási költségei lennének. A park építésének finanszírozására pedig többféle lehetőség is van.

Korábbban megrongálták a Puskás iskola udvarán lévő Vargaréna fém elemeit - ezt mutatja Varga Jenő. A terek szerint az új skate pályán beton elemek is lehetnek majd

A Varga Jenő a jelenleg a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium udvarán működő Vargaréna - skate park megálmodója is részt vett az egyeztetésen. Elmondta: nagyon jó ötletek merültek fel, és aktuális lenne egy új park építése,

- A jelenleg üzemelő Vargaréna sokszor zavarja a szomszédban működő TISZK oktatásait, s a színház kamaratermét. Ezért is lenne jó, ha egy biztonságos és minden igényt kielégítő parkja lenne a városnak a sportligetben - mondta Varga Jenő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!