Hírek

2014.02.27. 10:25

Vádemelési javaslat az ikervári kábítószer-ültetvény ügyben

Szombathely - Kábítószer ültetvényt derítettek fel a vasi rendőrök egy ikervári családi ház pincéjében még 2013 júliusában. A rendőrség a nyomozást vádemelési javaslattal befejezte.

Burkon László

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Nyomozó Alosztálya lezárta azt a nyomozást, amelyet jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított egy magyar és egy osztrák állampolgárságú férfivel szemben.

Sárvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói még 2013. július 23-án egy ikervári családi házban tartott házkutatáskor találtak kábítószergyanús növényeket. A nyomozó hatóság a közel nyolc órán át tartó házkutatás és helyszíni szemle során összesen százhuszonkilenc tő, különböző nagyságú, szüretelés előtti növényt, némi szárított növényi anyagot, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket foglalt le. A megalapozott gyanú szerint az ültetvényt egy 51 éves ikervári férfi alakította ki és üzemeltette 2013. áprilisától. B. József az optimális fényviszonyok biztosításához infralámpákat használt, a folyamatos öntözésről csepegtetőrendszer kiépítésével gondoskodott, míg a jellegzetes, árulkodó szag elleplezésére szellőztető rendszert alakított ki. Az elkövető a berendezések jelentős energiaigényét a villanyóra megkerülésével biztosította, ezért ellene kisebb értékre elkövetett lopás vétség miatt is eljárás indult.

Az nyomozás során egy 41 éves osztrák állampolgár is a rendőrség látókörébe került, ezért az egyenruhások jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt mindkettőjüket gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárásban beszerzett információk szerint a férfiak az így termesztett növényeket Ausztriában kívánták értékesíteni. Jelenleg az elkövetők szabadlábon védekeznek.

Az ügyben a nyomozást a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Nyomozó Alosztálya befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Sárvári Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!