Hírek

2014.03.05. 11:45

A Belügyminisztérium támogatását kérik a polgármesterek

Köztisztviselői fizetésemelésre vonatkozó javaslat is elhangzott a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület minapi közgyűlésén.

Simon Erzsébet

Az egyesület tavalyi működéséről, tevékenységéről szóló beszámoló szerint a civil szervezet gazdálkodása kiegyensúlyozott volt, működése a munkatervnek megfelelően történt. A szervezet az önkormányzatokat érintő aktuális kérdésekről is tárgyalt.

Dr. Németh Kálmán répcelaki polgármester, a TÖOSZ Vas megyei tagozatvezetője javasolta, hogy minden köztisztviselő idei évi fizetése átlagosan nettó 100 ezer forinttal emelkedjen. Ez mindössze 3 milliárd forint nettó kiadást jelent a költségvetésben.

Vargyai Vilmos uraiújfalui polgármester, egyesületi elnök indítványozta, hogy a sajátos köztisztviselői státuszban lévő polgármestereket számítsák be a közös önkormányzati hivatalok köztisztviselői létszámába. Indokként elhangzott, hogy a feladatfinanszírozás bevezetésével a kormányzat a kötelező feladatokat kívánja finanszírozni. A polgármesteri tevékenység az egyesület véleménye szerint kötelező önkormányzati feladat.

A Polgármesterek Vas Megyééért Egyesület tagsága egyhangúlag egyetértett az elképzelésekkel. Felhatalmazták a javaslattevőket, hogy fogalmazzák meg a javaslatokkal kapcsolatos beadványt, és kérjék a Belügyminisztérium támogatását e két fontos felvetés elfogadása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!