Hírek

2014.05.01. 18:20

Szentgotthárdi főzőverseny: programokkal és pillangós virágúak étkével készültek

A hagyományokhoz hűen az idén is volt főzőverseny, amelyen 13 civil szervezet mutatta be, hogy milyen is a pillangós virágúak étke.

Viola Beata

Április 30-án és május 1-jén a Pannon Kapu Kulturális Egyesület és a Szentgotthárdi Civil Fórum ismét megrendezte a civil napi programsorozatot, amelyen Szentgotthárd és a térség civil szervezetei vettek részt. A rendezvényt az idén is nagy érdeklődés kísérte.

Szerdán a kora esti órákban a Városkapu szobornál májusfaállítással kezdődött a programsorozat. Másnap, május elsején a Színház körül már órákkal a főzőverseny kezdete előtt nagy volt a sürgés-forgás. Az idén a pillangós virágúak étke volt a téma, a versenyben részt vevő civil szervezetek tehát ez alapján találták ki és készítették el ételeiket. Kora délután meggyulladtak a bográcsok alatt a tüzek, a csapatok tagjai szelték a zöldségeket, húsokat, aprították a hagymát, dekorálták az asztalokat. Mert a tálalás is fontos volt a zsűri értékelésénél.

Így készültek az ételek a civilek napján. Fotónkon dr. Simon Margit és dr. Lantos Zoltán  (Fotó: Szendi Péter)

- Hat éve hagyomány, hogy május elsején megrendezzük a civilek napját. A főzőversenyen idén tizenhárom civil szervezet vett részt, köztük Szlovéniából is érkezett egy csapat - mondta el Kiss Éva, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke.

- A pillangós virágúak étke elnevezésből sokan egyébként érthető módon a babra asszociáltak. A húst, a bográcsokat és az egyéb kiegészítőket a Civil Fórum biztosította a versenyzők számára. A legfinomabb, leggusztusosabb és legszebben tálalt ételért a jutalom az idén is a civil fakanál díj volt - tette hozzá Kiss Éva.

Míg a bográcsokban rotyogtak az ételek, addig kulturális műsorok szórakoztatták az érdeklődőket. Felléptek a Partium Művészeti Iskola néptáncosai, Szentgotthárd Város Fúvószenekara, de volt operett majális is Dömötörné B. Judittal és Kovács Sándorral. Kora este Tabáni István lépett a civilek színpadára, majd nyolc órakor kezdetét vette az utcabál az Albatrosz együttessel. A fotóklub pedig egy mobil stúdiót állított fel, de a gyerekek kézműves foglalkozáson is részt vehettek. A Pannon Kapu Kulturális Egyesület ilyen és ehhez hasonló színes programokkal várja a nyáron is az érdeklődőket. Legközelebb például gyereknapi forgatagot szerveznek majd a kicsiknek és szüleiknek.

- Május 24-én, szombaton délelőtt a már szokásos ruhabörzére várjuk az érdeklődőket, majd délután indul a gyermeknapi forgatag. Felállítunk egy mini színpadot is, lesz bohóc, ügyességi verseny, amelyről egy gyermeket sem engedünk haza üres kézzel. A nap a lufieregetéssel zárul. Másnap az Enjoy TSE nagy sikerű Enjoy The Movie című előadását láthatják az érdeklődők a moziban - emelte ki az elnök.

- Az idén is megrendezzük június 7-én a kistérségi forgatagot, amelyen a helyi és környékbeli művészeti csoportokat látjuk vendégül. 25. évfordulóját ünnepli a Hopplá Fesztivál, amelyet most is július közepén tartunk. Augusztus elején pedig indul a történelmi fesztivál, amely azért is fontos, mert idén lesz a Szentgotthárdi Csata 350. évfordulója. Emellett folytatódik a Városházi Esték programsorozat is a Fő téri szökőkútnál, és a minden igényt kielégítő táborainkat is megszervezzük a gyerekek és a szülők örömére - ecsetelte az egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!