Hírek

2014.05.18. 16:40

Négy falu 23 fiatalját bérmálta meg dr. Veres András megyés püspök

Sé és környéke katolikus hívei, papjai együtt ünnepeltek.

Némethy Mária

A tavaszi bérmálások az idén április 26-án kezdődtek egyházmegyénkben, s tartanak májusban, júniusban is.

Vasárnap 23 fiatalt (a helyieken kívül bucsuikat, dozmatikat és toronyiakat), nyolcadikosokat és első osztályos középiskolásokat bérmált meg a belül szépen felújított séi templomban a megyés püspök. Mint mindenhova, ide is a bérmálási szentmise előtt érkezett úgy fél órával, s elbeszélgetett a fiatalokkal elsősorban arról, hogyan élik meg hitüket majd ezután, a Szentlélektől megerősödve.

Dr. Veres András megáldotta a belül szépen felújított templomot. Ezt a hívek nagylelkű adományai mellett a püspöki hivatal, valamint a séi önkormányzat segítette anyagilag. A templomban 1901-ben festett képeket egy 1987-es restaurálás eléggé tönkretette, ezt hozta most helyre Tarr György restaurátor, akinek munkáját a szentmise végén a közösség nevében köszönte meg dr. Perger Gyula plébános. A templomban a padok is újra lettek festve, az előtte lévő teret parkosították, vannak padok és egy Szűzanya szobor is.

 

„Addig él a nemzet, amíg épül a templom!" – hangzott el utolsó gondolatként a vasárnapi bérmálási szentmisén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!