Hírek

2014.07.02. 14:41

Enyhe fogyatékkal is járhatnak már óvodába

Szombathely – Enyhe értelmi fogyatékkal, beszédfogyatékkal, egyéb pszichés zavarokkal küzdő gyermekek fejlesztését minden óvoda ellátja szeptembertől.

Bajdó Bettina

Dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta, a törvény a fenntartó köznevelési alapfeladatai közé sorolta a többiekkel együtt nevelhető, oktatható, sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai ellátását. Hozzátette, ezen gyermekek óvodai ellátása 2013 szeptembere előtt csak bizonyos számú óvodára korlátozódott. A megnövekedett igényt a csekély számú intézmény nem tudta ellátni.

A szülői igény és a törvény adta lehetősége alapján döntött a közgyűlés, hogy több óvodában biztosítják az ellátást. Az enyhe fokú értelmi fogyatékkal, beszédfogyatékkal vagy egyéb pszichés zavarral küzdő gyermekek fejlesztését minden szombathelyi óvodában ellátják. Autizmus spektrumzavarral küzdő gyerekeket hat, érzékszervi látássérült, hallássérült gyerekeket három, mozgásszervi problémával küzdő gyerekeket pedig öt óvodába vesznek fel. A polgármester hangsúlyozta, a város fontos feladatának tartja a beteg gyermekek segítését, speciális eszközök, játékok biztosításával, illetve szakértők finanszírozásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!