Hírek

2014.07.16. 15:31

Gyanúsnak találják a tantermek felújítását

Szombathely – Két éve uniós pályázatként hirdették meg országos szinten az úgynevezett Öveges-programot, amelyre önkormányzatok pályázhattak.

Simon Erzsébet

A tavaly óta iskolafenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ konzorciumi partnerként szerepelt. Összesen 52 iskola nyert, köztük egy szombathelyi is. A pályázatból természettudományos laborok felújítása, kialakítása, pedagógiai módszertan kidolgozása volt megvalósítható. Az LMP kutatásokon alapuló gyanúja szerint úgy fest, hogy az országosan szétosztható 14 milliárd forintnak csupán elenyésző részét használták fel ténylegesen laboratóriumfejlesztésre – mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján Horváth Zoltán városi képviselő. A zöldpárt ezért felszólítja a KLIK-et, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, mire költötték a pályázati forrásokat. A városatya hozzátette: Szombathelyen az összes, a pályázathoz kapcsolódó dokumentumot kikérte a polgármesteri hivataltól, reméli, hogy ezeket hamarosan meg is kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!