Hírek

2014.09.12. 13:45

Egy új galériának is örülnének a Váci-iskolában

Szombathely - 150 millió forint jutott idén a szombathelyi oktatási intézmények felújítására. Az építkezéseket, karbantartási munkákat jórészt a nyári tanítási szünet alatt végezték el. A fejlesztéseket a Váci-iskolában, sajtótájékoztatón összegezték a városvezetők.

Zenés ünnepséggel zárta a városvezetés a nyári iskola- és óvodafelújításokat. A Váci-iskolában zajlott a záróünnep. Itt mintegy 13 millió forintból két vizesblokkot is felújítottak. Már modern, 21. századi mellékhelyiségek szolgálják a gyerekeket és a tanárokat a földszinten. Ahogy Puskás Tivadar polgármester fogalmazott: „Ünnepnap van, hiszen megint fejlődött a város, fejlődtek az intézmények."

Harangozó Marcell gitározik, Nagy Júlia énekel.A háttérben jobbról Németh Gábor, Horváth Csaba és Puskás Tivadar. Fotó: Médiaközpont

A körzet képviselője, Horváth Csaba emlékeztetett, hogy egy már megkezdett felújítás-sorozat részét avatják a Váciban: korábban a nyílászárók, ablakok egy részének a cseréje történt, illetve már a tornatermi vizesblokkok is megújultak. Egy 33 éves iskolára mindenképpen kell költeni – tette hozzá. A Váci-iskolában vannak még tervek a további felújításokra. Például az aulában kialakított kiállítótéren kívül új galériának is örülne Németh Gábor igazgató. Azt mondta, már régi terv, hogy az épületet a menzával, illetve a tornatermi szárnnyal összekötő folyosót is felújíthassák és egy második iskola-galériát rendezzenek be, hiszen kell a hely a művészeti oktatásban részt vevő diákok színvonalas munkáinak.

Idén 150millió forintnyi karbantartási, felújítási munkálatot végeztek el a szombathelyi önkormányzat által működtetett nevelési, oktatási intézményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!