Hírek

2014.09.28. 10:29

Könyvtárat is avattak Szent Mihály-napján Váton

Vát ­ – Két hete várták már a vátiak, hogy egy kicsit jobbra forduljon az idő, mivel korábban a falunap a rossz időjárás miatt elmaradt. Szombaton azonban a helyiek örömére az égiek végül kedveztek a rendezvénynek.

Boros Patrícia

A kisbíró reggel kidobolta a falu utcáin a rendezvényt, miközben a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai pálinkával és borral kínálták a kíváncsiskodó helyieket. A Szent Mihály-napi programok a település felújított könyvtárának átadásával folytatódtak. A megjelenteket elsőként Bíró József, a település polgármestere köszöntötte, aki beszélt arról, hogy bár kisebb mérvű a fejlesztés, de mégis bízik abban, hogy a szellemi frissesség és feltöltődés iránti igény a kulturált, modern környezettel csak növekszik majd.

Németh Hajnalka, Bíró József, Nagy Éva, Kelemen Anikó - Átadják a megújult könyvtárat (Fotó: A szerző)

A polgármester köszöntőjét követően Nagy Éva, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatója mondta el ünnepi beszédét, majd Kapui Tibor alpolgármester ismertette a könyvtári pályázat részleteit.

– A könyvtár emeletén olvasószobát alakítottunk ki, a bútorzat teljesen megújult, kibővült, hiszen olvasógarnitúra, számítógépasztal, forgószék, fogas, puffok, kanapé, fotelek, asztalok, szekrények, újságtartó, függönyök, karnisok, szőnyegek kaptak itt helyet – mondta el Kapui Tibor. – A könyvtár a gyermekek részére kialakított külön olvasórészleggel is bővült. A mentális egészség biztosítása a mindennapi életben szükségszerű. Cél, hogy minél korábbi életkorban kialakuljon a kultúra iránti fogékonyság, a személyes, helyi identitás annak érdekében, hogy javuljanak a felnőttek művelődési, önalakítási és munkavállalási esélyei – fűzte hozzá.

Pálinkával és borral kínálják a kíváncsiskodó helyieket Szent Mihály napján A képen: Vidáné Szanyi Natália, dr. Pupp Ákos, Péntek Gábor (Fotó: A szerző)

A köszöntők után a  Apáczai Csere János Általános Iskola Váti Tagintézményének diákjai adták elő ünnepi műsorukat, amelyet a nemzetiszínű szalag átvágása követett. Ezután a jelenlévők a könyvtárátadó helyszínéről átvonultak a futballpályára, ahol megkezdődött az ünnepi lakoma, amelyhez stílusosan a Pannon Cigányzenekar húzta a nótát, de napközben fellépett még a hegyfalui Háncs Néptánccsoport, Tóth Magdus, a Savaria TSE, Rony is, és volt tűzoltó bemutató, chopperezés és tombola is. A legkisebbek sem unatkoztak, hiszen részt vehettek kézműves foglalkozáson, arcfestésen és egy bohóc is érkezett hozzájuk. Az éjszakába nyúló  mulatság kezdetét a fáklyák meggyújtása jelezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!