Hírek

2014.11.04. 15:41

17 hónapos kislányt bántalmaztak a vasi faluban

Október 30-án egy hónapok óta tartó szomszédviszály miatt összeverekedett két család Egervölgyön. A perpatvar során egy másfél éves kislányt is ütöttek az utcán.

Lisztmayer Zsófia

Somogyiék szerint körülbelül két hónappal ezelőtt kezdődött a konfliktus. Mikor a két család nőtagjai összeverekedtek múlt csütörtökön, valószínűleg a tetőpontját érte el az ellenségeskedés. Somogyiék negyedik szomszédjának kutyái folyamatosan az utcán voltak, és az udvarokba is beszöktek. Sok baromfi eltűnt, és a kerítést is megrongálták az állatok. Kálmán Adrienn éppen emiatt már nem is merte Hannát az utcára kiengedni. A problémát jelezték a település polgármesterének, aki szóban figyelmeztette az állatok gazdáját. Kálmán Adrienn elmondta, hogy ennek ellenére nem változott semmi. - Az nem állapot, hogy nem engedhetem ki az utcára és az udvarra a kislányomat a kutyák miatt. Néhány héttel ezelőtt volt egy kis szóváltás közöttünk, mert megkértem az állatok gazdáját: tegyen valamit a probléma ellen. A nem túl szalonképes válasza miatt nem éreztem, hogy előbbre vinnénk az ügyet, ezért hazamentem.

Csütörtökön boltba indult az anyuka Hannával, amikor meglátták az állatok tulajdonosát a lányaival. - Éppen abba az irányba jöttek, amerre mi voltunk. Alig vártam, hogy elmenjünk mellettük. Amikor hazaértünk, a kapunál észrevettem, hogy a kisebbik lány fut felém és kiabál, hogy mit is képzelünk magunkról. Hányszor akarjuk még megmérgezni a kutyáikat? Nem értettem, hogy miért mondja ezt. A helyi állatorvos valóban kint járt, mert tényleg megmérgezték a kutyákat fagyállóval. Nálunk van az udvaron patkányméreg, de az magánterületen található, és ezt a polgármesternek is jeleztük. Mindezek után szóváltás kerekedett köztünk, szidni kezdte a családomat. Mondtam a lánynak, hogy tizenéves lányként nem kellene így beszélnie, mert van egy kis korkülönbség köztünk. Ezután ütött meg engem. Tisztában vagyok vele, hogy kiskorú, de ez akkor sem mentség a tettére, ezért visszaütöttem. Mire a kaput kinyithattam volna, a két testvére is megérkezett. Kérdőre vontak, hogy milyen jogon ütöm meg a testvérüket, majd mire feleszméltem már a földön voltam. Arra sem volt időm, hogy a babakocsit betoljam az udvarunkba. Amikor a földön voltam, mindhárman engem ütöttek és rúgtak. Szerencsére a kékes-lilás foltokon kívül nagyobb bajom nem lett. Utánam a kislányom következett: a legfiatalabb lány a kislányomhoz ment, és a fejét kezdte ütni. Hanna 17 hónapos, egyáltalán nem tudja magát megvédeni. Az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam odamenni. Nem érdekel, hogy engem bántottak, de a kislányom semmiről sem tehet. Kiabáltam, hogy ne bántsa őt. Az egyik lány barátja ekkor odajött, és leszedte rólam a két nagyobbik testvért. A kisebbik azért még egyszer-kétszer megütötte Hannát. Sosem fogom elfelejteni a sírását, annyira fájdalmas és kétségbeesett volt.

A Somogyi család közvetlen szomszédja hallotta mi történt, de nem ment ki segíteni. Mikor a kislány apukája hazaért, rögtön felhívta a rendőrséget és elmondta, ami történt. Orvosok és mentő is érkezett a helyszínre, mert a kislányt meg kellett vizsgálni. - A testvérek tagadták a történteket. Engem is gyanúsítottként hallgattak ki, mert védekezésből megütöttem a kiskorú lányt. Szerintem az édesanyjuk buzdította fel őket, hiszen ő az állatok tulajdonosa, más miatt pedig nem volt köztünk konfliktus. Az anyuka a verekedés közben otthonról kiabált valamit, de nem figyeltem rá. Elvileg azért támadtak ránk, mert a kutyáikat valaki megmérgezte. Később szólt az egyik szomszéd, hogy minden kutya él és virul.

Kálmán Adrienn hozzátette, hogy már évek óta gondok vannak a kutyáikkal. - Korábban szóltunk nekik a feltépett kerítés miatt teljesen normális hangnemben. A párom még azt is felajánlotta, hogy vesz nyakörvet és láncot, hogy ki lehessen kötni a kutyákat, de nem érdekelte őket a felajánlásunk. A polgármester asszonynak többször is jeleztük a problémát, de ő azt állítja, hogy csak egyszer.

A szülők elmondása szerint kislányuk, Hanna a történtek óta nagyon nyugtalan, és nem is eszik annyit, mint korábban. - Nagyon bújik, és esténként is sokkal többször felsír. Én nem hagytam külsérelmi nyomokat a lányon, ebben biztos vagyok. Pénzbüntetést valószínűleg kapni fogok, és el is fogadom, mert nem kellett volna visszaütnöm. Egy idő után azonban elfogy a türelem, főleg ha a családodat szidják és fenyegetik. Nem félek attól, hogy valami rossz történne, mert nem érzem magam bűnösnek. Csak annyi kellett volna, hogy normálisan meg tudjuk beszélni a problémát, és rendezhessük a nézeteltérést.

Auer Gyuláné, Egervölgy polgármestere kérdésünkre elmondta, hogy a Somogyi család egyszer kereste fel a hivatalt a kutyák miatt. Ezt követően mindent megtettek, amit lehetett: a település lakóinak kiosztották a biztonságos ebtartással kapcsolatos szabályokat.

A kutyák tulajdonosát megpróbáltuk telefonon elérni, de többszöri próbálkozás után sem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!