Hírek

2014.11.27. 13:10

Az 5 legötletesebb ajándék a szombathelyi adventi vásárban

Szombathely – Csengettyűs zokni a különösen mozgékony gyermekek nyomon követésére és karácsonyfadíszként is funkcionáló szeretetpersely – egyebek között ezeket is be lehet szerezni az adventi vásárban.

Lisztmayer Zsófia

Az adventi időszak kezdete előtt már rengeteg nyitott bódét találtunk a főtéri adventi vásárban. Kíváncsiak voltunk, hogy a különféle portékák között melyek a legkülönlegesebbek. Egy pohár forralt bor vagy puncs mellett szívesen sétál mindenki a karácsonyi hangulatot árasztó vásári forgatagban. Bár még elég sok a csukott bódé, azért van már mit nézni: kicsik és nagyok is elmerülhetnek az önfeledt vásározás hangulatában.

Az első számú kedvencünk egyértelműen a csilingelő csengős zokni csúszásgátlóval. A lábmelegítő több szempontból is hasznos: valószínűleg nem fog benne fázni a hordozója, a gyerkőcök pedig nem tűnhetnek el észrevétlenül a gondos szülő szeme elől. Ráadásul a nagy rohanásban még a hasra eséstől is megvéd  a csúszásgátló. Persze azt nem lehet garantálni, hogy egy idő után anyuka és apuka nem fogja a haját tépni az állandó csilingeléstől.

Környezetvédelem szempontjából mindenképpen értékes ajándéknak számít az újrahasznosított konzervdobozból készült tároló. A lecsiszolt és szépen megfestett dobozokat ráadásul a Savaria Rehab-Team munkatársainak jóvoltából lehet megvásárolni. Felhasználására pedig rengeteg módot lehet találni.

Manapság nagy divatját éli az Angry Birds mánia. A játék lényege, hogy különböző töltött zokni formájú madarakkal kell épületeket és kis kerek malac halmokat „lerombolni". Találkozhattunk már matricás könyvvel, kitömött plüss madárral is a különböző boltok polcain. Az adventi vásárban például kövér madárkás dísztárgyat lehet kapni, amelynek ugyan nincs kifejezett célja, de jól néz ki.

Roppant hasznos ajándéknak találtuk az űrhajós sapit is, amely valóban nagyon hasonlít az űrhajósok által viselt sisakra. Az extravagáns külső mellett biztosan nem panaszkodhat a viselője a hideg időre: az arcunkon kívül a mellkasunkig teljesen megvéd minket a szeszélyes időjárástól. Arról azonban nem tudtunk megbizonyosodni, hogy mekkora halláskárosulás érheti a viselőjét, a sapka ugyanis teljesen eltakarja a fület.

A másik nagy kedvencünk a többfunkciós karácsonyi dísz volt, amelyet perselyként is használhat tulajdonosa. A szeretetperselynek elnevezett gömböt ráadásul különféle feliratokkal is díszítették: a névre szóló díszeken kívül a karácsonyi jókívánságok tucatjai közül is választhatunk.

Érdemes tehát kilátogatni a Fő téri vásárba: a családi együttlét mellett ugyanis mindenképpen izgalmas kaland az árusok portékája közötti keresgélés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!