Hírek

2014.11.17. 08:06

Tizennyolc percig tartott a rendkívüli városi közgyűlés

Szombathely – Tizennyolc percig tartott a közgyűlés, a baloldal által kezdeményezett napirend ugyanis nem kapott többségi támogatást.

Cseszkó Tamás

8:48 - Üres még a terem

Sok minden lehet szép, bár szerintünk a képviselőink kevésbé, de ezt mindenki döntse el maga. Büszkék is vagyunk, mert oly annyira korán érkeztünk, hogy sikerült elcsípnünk egy üres termet, képviselők nélkül. Ha nem jönnek, ígérjük, közgyűlésest fogunk játszani, bár nem szeretnénk, hogy munkatársainkat kitiltsák a Városházáról.

Fotó: Unger Tamás

8:56 - Első a DK

A DK-s Szuhai Viktor érkezik először, aztán sorba a baloldali frakció. A Fidesztől egyelőre Lendvai Ferenc van jelen, befut Balassa Péter is. Folyosói beszélgetésekből azt hallani, hogy a kezdeményező ellenzéki frakció sem hiszi, hogy ténylegesen tárgyalnák a napirendi pontjaikat. Eközben megérkezik a terembe néhány család is, akik vélhetően hátrányos helyzetűek. Az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt frakció tárgyalna a segélyezésről is.

9:06 - Négyötöde van a baloldalnak

Persze csak ma, nyolcan vannak ők. Tényleg nem lesz hosszú a közgyűlés, a Fidesz frakciót a frakcióvezető, Lendvai Ferenc és Puskás Tivadar polgármester képviseli, de Balassa Péter, a Jobbik képviselője is itt van.

9:07 - Czeglédy kérései

Czeglédy Csaba napirendi pontokat javasol, esküdne a baloldal egészségügyi delegáltja, dr. Scheid Sándor, és javasolná a Haladás kérdésének napirendre vételét. Arra is kéri a polgármestert, hogy tárgyalják a Falco-gyár környezetének rendelet módosítását, azt mondja, nem szabadna elvesztegetni egy hetet sem. Szerinte tiszta jogi környezetet kell teremteni. Szól a szociális rendelet módosításáról is, csupán annyit szeretne, hogy a jövő heti közgyűlésre készítse el a Hivatal az előterjesztést.

9:15 - Bérlakás, SZOVA

Ipkovich György arról beszél, hogy a város kb. 300 üres bérlakással rendelkezik, melyből 150 azonnal hasznosítható. Közben látjuk, hogy nincs itt Tóth Kálmán sem a baloldali frakcióból. - Önök nem készültek arra, hogy rendkívüli közgyűlést tartsanak - állt fel dr. Nemény András. Szerinte nem a napirendek fontosak, hanem azok az ügyek, amelyek ezek mögött vannak. Czeglédy Csaba arról értesült megdöbbenéssel, hogy a SZOVA igazgatótanácsi ülése határozatképtelen volt, úgy látja, így nem biztosított az igazgatóság működése. -Most kellene a személyi kérdéseket tárgyalni - mondja a frakcióvezető.

9:20 - Hol vannak az alpolgármesterek?

Miközben szavaznak, Czeglédy Csaba ügyrendi kérdést tesz fel, hol van a három főállású polgármester. - A munkabeosztás szerint különböző funkciót végeznek, én viszont itt vagyok, és én helyettesítem őket - mondja a polgármester. A napirendi pont javaslatok nem kapnak többséget. - Na ne! - kiabál be egy hölgy a szociális bérlakásokat tárgyalandó napirend leszavazásánál. Czeglédy Csaba eközben ismét a Falco-gyár kérdését feszegeti, szerinte ha folyamatosan húzzuk az időt, akkor az önkormányzat hátrányt fog szenvedni.

9:23 - Rögtönzött fogadóóra

Aztán egyben felteszik a napirendi pontotokat, mely ugye nem kap többséget. A Pick-telep egyik lakója igencsak fel van tüzelve, nagyon mérges. Azt mondja, ha majd a füst a polgármester házához is, akkor majd talán foglalkoznak vele. Puskás Tivadar eközben kezet fog a baloldali frakcióval, majd odamegy azokhoz, akik felháborodva kiabálnak. - Sok évet húztam le az onkológián - panaszkodik egy hölgy. Mi pedig búcsúzunk, a tizennyolc perces közgyűléstől, hétfőn jelentkezünk újra, akkor vélhetően tovább élvezhetjük egymás online társaságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!