Hírek

2014.11.18. 11:20

Nem árt óvatosnak lenni - hamarosan itt tél, elfagyhatnak a vízórák

A vízórák fagy elleni védelmére kéri a fogyasztókat a Vasivíz Zrt. Az elfagyott vízmérők javítása és a fagyásból eredő meghibásodás miatti többletfogyasztás jelentős költséget jelenthet a felhasználónak. A meteorológusok hét végére már fagyokat ígérnek.

- A vízmérőket négyévente ingyenesen cseréli le a szolgáltató, az elfagyás miatt tönkrement órák javítását viszont a fogyasztónak kell megfizetnie. Így mindenképpen olcsóbb, és a vízellátás is folyamatos, ha még a mínuszok beállta előtt mindenki maga gondoskodik a vízórák fagy elleni védelméről. A tapasztalat szerint a lakatlan ingatlanoknál: hétvégi házaknál, nyaralóknál a leggyakoribb az elfagyás. Ráadásul a tulajdonosok csak jóval később veszik észre a problémát. Fontos, hogy még a fagy előtt víztelenítsük a vezetékeket, a szerelvényeket, a vízmérőt és a kerti locsolócsapok ürítését - mondja Zsebők Györgyi, a Vasivíz Zrt. kommunikációs referense. Ha minden csap el van zárva, a vízóra csillagkereke mozdulatlan. Ha mégis forog, valahol elfolyik a víz, vagy csőtörés van, vagy rosszul zárnak a szerelvények.

Ahol aknában van a vízmérő, le kell fedni azt, és szigetelni kell az aknát. Ha pincében van a vízóra, ne feledjék el becsukni az ablakot, mert ellenkező esetben ott is kárt okozhat a fagy.

Tavaly az enyhe tél miatt nem, 2012-ben viszont több mint 800 bejelentés érkezett a szolgáltatóhoz fagyás miatti meghibásodásról. Aki bármi problémát észlel, hívja az ingyenes 06-80-201-232-es zöld számot, a 06-30 Vasivíz általános hibabejelentőt, vagy jelezze az ügyfélszolgálaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!