Hírek

2014.11.06. 13:50

Stop a drogfogyasztásnak - A rendőrség a szülőkkel kíván kapcsolatot teremteni

Szombathely - Elindult szeptemberben egy új országos drogprevenciós program, amelynek során a rendőrség elsősorban a szülőkkel kíván együttműködni. Csütörtökön az országos program helyi részleteit ismertették a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Peltzer Géza

Dr. Bíró Barnabás alezredes elmondta: a szülőkkel kívánják felvenni a kapcsolatot, tanácsokat nyújtani számukra, mivel a család az a közösség ahol a legkönnyebben kiderül, ha a gyermek furcsán viselkedik, feltehetően drog hatása alatt van. A rendőri segítség elsősorban a kábítószer-fogyasztás büntetőjogi következményeinek ismertetését jelenti, de ha más kérdésük van szülőknek, a rendőrség képviselői a megfelelő szakemberhez irányítják őket. Hozzátette: a  legveszélyeztettebb korosztály a 9-11 évfolyamos fiúké. Az olcsó, de igen veszélyes, kiszámíthatatlan következményeket magában hordozó dizájnerdrogok megjelenésével a probléma megoldása halaszthatatlanná vált.

A megye összes rendőrkapitányságán külön rendőrtiszt foglalkozik ezentúl ezzel a kérdéssel. Szombathelyen Tóth Andrea, Körmenden Nyári Németh Veronika, Kőszegen Szabadkainé Brindizsár Orsolya, Sárváron Böröcz Eszter, Celldömölkön Németh Roland, Vasváron pedig Molnár Balázst kell keresniük a szülőknek az ilyen irányú problémáikkal. A rendőrtisztek külön kiképzést kaptak annak érdekében, hogy elláthassák ezt a feladatot. Emailban is elérhetők, ilyen módon is válaszolnak a szülők kérdéseire. A tanév folyamán rendhagyó szülői értekezleteket fognak tartani, valamennyi rendőrtiszt fogadóórát is tart annak érdekében, hogy minél szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki a szülőkkel a drogfogyasztás visszaszorítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!