Hírek

2014.12.30. 07:47

Riasztás az extrém hideg miatt

A megyeszékhelyen délután egy órakor a legerősebb széllökések 44 kilométer/órásak voltak. A hőmérséklet három órakor mínusz két fok volt, de az erős szél miatt ennél jóval hidegebbet lehet érezni.

Bajdó Bettina

08:46 - Az Útinform adatai szerint az ország nagy részén csapadékmentes az idő, de szállingózik a hó Cegléd és Kiskőrös térségében

A főutak burkolata a Dunántúlon sónedves, az alsóbbrendű úthálózaton téliesebbek az útviszonyok. A Dunántúl és az Alföld déli részén letaposott havas, hókásás vagy hóbordás a burkolat.

Országszerte jó a látótávolság, csupán Fertőszentmiklós környezetében párás a levegő. Általában gyenge a légmozgás. Az Országos Meteorológiai Szolgálatra megyénkre továbbra is elsőfokú riasztást tart fent a hófúvás miatt. Szombathelyen reggel nyolc órakor mínusz nyolc fokot mutatott a hőmérő, a szél nyugatira fordult. A legerősebb lökések 18 kilométer/órásak.

15:34 - Riasztás az extrém hideg miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat továbbra is fent tartja az elsőfokú riasztást a megye minden térségére a hófúvások veszélye miatt. Napközben a nyugati szél először északkeletire, majd északira fordult, s erősödött. A megyeszékhelyen délután egy órakor a legerősebb széllökések 44 kilométer/órásak voltak. A hőmérséklet három órakor mínusz két fok volt, de az erős szél miatt ennél jóval hidegebbet lehet érezni.

Holnapra is riasztást adtak ki a megyére, ám nem a szél erőssége, hanem az extrém hideg miatt. Azt írják, hogy a hőmérséklet mínusz 15 Celsius-fok alá csökkenhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!