Hírek

2015.01.22. 13:21

Botond sorsa összetartja a magyarlaki családot

Bár a kórházból egyelőre nem jöhet haza, jobban érzi magát a számtalan veleszületett betegségtől szenvedő Botond, akinek sorsát rendszeresen nyomon követjük. A levegőt már egyedül veszi, enni viszont még mindig nem tud.

Szendi Péter

Horváth Antalné, Botond nagymamája elmondta, hogy az unokáját múlt hét kedden vették le a lélegeztetőgépről, azóta egyedül veszi a levegőt. Ez hatalmas előrelépés az állapotában, mivel előtte pár nappal azzal fogadták a nagymamát a kórházban, hogy fel kell készülnie a legrosszabbra is.

– Nagyon el voltunk keseredve Botond állapota miatt – folytatta Horváth Antalné. – Nagyon sokat imádkoztunk, hogy csoda történjen, és meg is történt. Egyik napról a másikra nagyon sokat javult az unokám állapota. Nagyon segítőkészek a Markusovszky kórház dolgozói, sokat köszönhetünk nekik. Egyelőre nem tudjuk, hogy lesz-e újabb műtét. Botond sajnos nagyon lefogyott az utóbbi időben, nem tud enni. Erre kell megoldást találni. Ha ez megvan, akkor utána haza is engedik.

A kis Botondot nemsokára talán hazaengedik a kórházból
Fotó: Szendi Péter

A család folyamatos anyagi problémákkal küzd, de ahogy a nagymama fogalmaz, az Isten mindig megsegíti őket. Küld valakit, aki, ha csak ötezer forinttal is, de kisegíti őket a bajban. Ebből a pénzből ő öt napig meg tudja látogatni az unokáját a kórházban. Sokan segítettek és segítenek nekik ezekben a nehéz időkben.

– Legszívesebben mindenkit egyenként magamhoz ölelnék – tette hozzá a nagymama. – Nagyon hálásak vagyunk mindenért. Sokan elképzelni sem tudják, hogy mennyire nehéz egy beteg gyerekkel a családban. Minden erőre, hitre szükség van, hogy túléljük a mindennapokat. Egy beteg gyerek nevelése nagyon sok költséggel jár, mi pedig nagyon szegények vagyunk. Már arra is gondoltam, hogy eladom a házunkat, hogy Boti a második őssejtkezelést is megkaphassa. Biztos vagyok benne, hogy most azért él még, mert segített neki az első beültetés. Egy ismerősöm szavai sokszor eszembe jutnak. Ő azt mondta, hogy a gyerekek a legfontosabbak az életben. A betegség pedig nemcsak feladat, hanem lehetőség is. Összekovácsolja a családot, a szeretet pedig összetartja. Ez nálunk is így van. Botond testvérei megértik, hogy mindent meg kell tennünk, hogy neki a legjobb lehessen. Ők is csak annyit kérnek, hogy végre újra együtt lehessenek a testvérükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!