Hírek

2015.01.29. 17:18

Tévébemondóként is ismerhetik a celldömölkiek a Vas Népe aranytollas diákját

Szombathely – Sokéves hagyomány, hogy a Pannon Lapok Társasága középiskolások számára meghirdetett médiaprogramjában – egy-egy kurzus végén – értékeljük a sétás diákok munkáját. A legjobb írásért Aranytoll-díj jár.

Nagy Ildikó

A gravírozott tollat és az oklevelet a legutóbbi kurzus során Tóth Regina Krisztina, a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium hatosztályos tagozatának 11. évfolyamos diákja érdemelte ki. Regina csütörtökön szerkesztőségünkben Mehlhoffer

Tamás digitális főszerkesztőtől, szerkesztőségi menedzsertől vette át a díjhoz járó tollat és oklevelet. Iskolatársai is elkísérték Regit, ugyanis a diákok a szerkesztőségből a premontrei gimnáziumba igyekeztek, ahol egy népdaléneklési versenyen vettek részt.

Reginának ugyanis nem csak az íráshoz van tehetsége.

Tóth Regina Krisztina és Mehlhoffer Tamás Fotók: Unger Tamás

- Kedvenc tantárgyam az irodalom, de a történelmet is nagyon kedvelem. A humán tárgyak iránti vonzalmamból fakadóan a média világa is érdekel, szívesen foglalkozom írással. A műsorszerkesztés és –vezetés is izgalmas számomra, jelenleg a Celldömölki Városi Televízió bemondónője vagyok, de erre egyelőre csak mint hobbira gondolok. Jogi pályára készülök, ügyvéd szeretnék lenni. Szabadidőmben fuvolázom, énekelek és úszom. Nagyon szeretek színházba járni és verseket olvasni, illetve szavalni - mesélte Regina, aki ebben a félévben amellett, hogy jól tanult, az Édes anyanyelvünk anyanyelvi versenyen megyei 2. helyezett lett, az országoson pedig elnyerte Sátoraljaújhely város plakettjét;  a Balogh József Alapítvány által szervezett megyei szavalóversenyen pedig ezüst minősítést szerzett. Sikereit - mint mondta - Horváth Sarolta tanárnőnek és édesanyjának, Tóthné Bali Krisztinának köszönheti, ők segítették a felkészülések során.

Elöl Tóth Regina Krisztina és Mehlhoffer Tamás. Körülöttük a berzsenyis diáktársak:   Hajba László, Dánkovics Veronika, Szalóky Polett, Máté Liliána, Bérdi Csenge, Vraskó Kata, Baráth, Kata, Fülöp Kinga, Ipsics Áron, Kontra Vivien, Kininczky Mátyás, Kovács Kitti Panka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!