Hírek

2015.02.10. 09:00

Legalább fél évig elegendő tartós élelmiszert kaptak a Rumi Gyermekotthon lakói

A Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvány még tavaly decemberben az egyik nagy áruháznál szólította meg a vásárlókat azt kérve, hogy a bevásárlókocsiba tegyenek egy csomag vagy flakon liszttel, cukorral, olajjal többet.

Cseszkó Tamás

Több mint hat tonna élelmiszer gyűlt így össze, amelyből számos Vas megyei intézménynek jutott. Hétfőn Tájmel Tamás, az alapítvány egyik munkatársa több mint hatszáz kilogrammnyi rakománnyal érkezett meg a Rum-kastélyba. – Ötven önkéntes vett részt a tavaly év végi munkában – mondta el az alapítványi munkatárs, aki külön köszönetet mondott a felajánlóknak.

A kezdeményezésről lapunk is beszámolt, így többen cikkünk hatására döntöttek úgy, hogy segítenek. Glavánovits Martin húszéves, lelkes munkatársa az alapítványnak.

– Fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk azokra, akik szükségben vannak, én is részt vettem az élelmiszergyűjtésben, a szállításban és a raktározásban – árulta el az aktivista. – Az összegyűjtött élelmiszerek egy részét még év végén egy nagyszabású ételosztáson adtuk át azoknak, akik valóban rászorultak – mondta Tájmel Tamás, kiemelve, hogy több mint száz családon tudtak így segíteni.

Nyári Zsolt, Pilz Bence, Pars Tünde, Molnar Krisztián és Domjánné Éder Marietta Tájmel Tamástól vették át az élelmiszereket. Fotó: A szerző

A megmaradt több tonna mennyiségű élelmiszer pedig különböző szociális ellátó intézményekhez került, de jut belőle a helyi családsegítőknek is. Az alapítvány régi jó kapcsolatot ápol a Hit Szeretetszolgálattal is, akik havi rendszerességgel hatvan rászoruló családnak visznek az élelmiszercsomagból.

– Domjánné Éder Marietta, a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény igazgatónője lapunknak elmondta, a most kapott adomány jelentősen megkönnyíti a bentlakásos otthonok életét. – Ők úgy élnek, mint egy rendes család, a nevelők mindennap főznek, a most kapott adomány jó időre elegendő lesz – fogalmazott az intézményvezető. A csomagban cukor, liszt, olaj, száraztészta és különböző édességek kaptak helyet.

Nem csak élelmiszert, pénzbeli támogatást is kapott a rumi intézmény, az év végi áruházi akció során ugyanis anyagi felajánlást is tehettek mindazok, akik támogatni szerették volna az otthon lakóit. – Több mint hatvanezer forint gyűlt így össze – mondta el Tájmel Tamás, azt már Domjánné Éder Marietta tette hozzá, hogy a támogatásból az intézmény tankonyháját szeretnék majd fejleszteni.

A húsz évre visszatekintő Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvány nem csak karitatív szervezet, a 90-es évek végén nagy sikert aratott Család Napját is ők hívták életre, de több kulturális és közéleti rendezvény szervezéséből is aktívan kivették a részüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!