Hírek

2015.03.16. 15:49

Szeszélyes március – Lassan elcsomagolhatjuk a csizmánkat

Bár a téli csizmára, cipőre nem lesz szükségünk a héten, az igazi tavasz még mindig várat magára. Változékony időjárás lesz a héten.

Bajdó Bettina

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy a téli csizmákat lassan elrakhatjuk a szekrénybe, hiszen eddig sem volt igazán csapadékos a március. Rossz hír viszont, hogy a mostani modellek alapján a hónap vége viszont az lehet, de inkább eső formájában érkezhet az égi áldás.

- Ezen a héten legfeljebb a hét legvégén fordulhat elő kevés eső - folytatta az észlelő. - A hét közepén fagypont körüli éjszakai, kora reggeli értékekkel kell számolnunk. Sőt szerda és péntek között inkább fagypont alatti minimummal, napközben azonban 12-14 Celsius-fokos csúcs lesz. Szerdán és csütörtökön inkább csak 9-10 fok közelében marad a hőmérséklet, megélénkülő keleti, északkeleti szél várható. Pénteken és szombaton ismét emelkedik néhány fokot a hőmérséklet, körülbelül 13-14 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála.

Az észlelő hozzátette: vasárnap viszont több fokot csökken ismét a hőmérséklet, akkor több felhővel bizony csak öt-hét fok lesz napközben.

A részletes Vas megyei előrejelzésért kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!