Hírek

2015.04.08. 08:16

Meghalt Bicskey Lukács színész – szombathelyi felesége gyászolja

Budapest, Szombathely - Ötvenhárom éves korában szerdán hajnalban meghalt Bicskey Lukács színművész, írja az egyik bulvárlap.

Vas Népe

Néhány hónapja súlyos betegséggel küzdött, novemberben lemondta minden előadását az Újszínházban. Bicskey Lukács gyakran feltűnt Szombathelyen is, hiszen második felesége Pethő Kincső szombathelyi születésű színész-táncművész, Míra nevű kislányuk három éve született.

Bicskey Lukács 1961. május 11-én született Szegeden. Károly néven anyakönyvezték, de felvette dédnagyapja nevét, mert a Veszprémi Petőfi Színház társulatában volt egy névrokona. Főként drámai színházi szerepekben játszott, mint Moliére Tartuffe-je, Szophoklész Antigonéja, illetve majdnem fél urcat Shakespeare-darabban is szerepelhetett, többek között Macbeth-ként vagy Rómeóként. Csak a '90-es évek végén kezdett filmezni, először kisebb szerepeket vállalt amerikai és angol alkotásokban.

Itthon végül az Argó című filmben alakított karaktere hozott számára országos ismertséget. A folytatásban is szerepel, a film bemutatóját eredetileg 2014 szeptemberére tervezték, de a premier azóta is folyamatosan csúszik.

Az Argó sikere után vissza-visszatért a külföldi produkciókhoz, rövidebb szerepekre beugrott a Drakula-és Robin Hood-tévésorozatba és a Borgiákba, illetve feltűnt a Rome Total War II videojátékhoz készült élőszereplős trailerben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!